SJEDNICU OBEZBJEĐUJE POLICIJA I PRIVATNO OBEZBJEĐENJE: Nova budvanska većina ne želi ni novinare (FOTO) - Volim Podgoricu

SJEDNICU OBEZBJEĐUJE POLICIJA I PRIVATNO OBEZBJEĐENJE: Nova budvanska većina ne želi ni novinare (FOTO)

U Budvi se danas održava sjednica nove odborničke većine.

Prisutne su jake policijske snage, privatno obezbjeđenje a novinarima nije dozvoljen pristup u salu.

Lider Demokrata Budve i odbornik Mijomir Pejović kazao je da je među odbornicima u skupštinskoj sali SO Budva osoba koja je u samoizolaciji kazao novinarima da provjere da li je ta  osoba u skupštinskoj sali.

Na današnjoj sjednici budvanskog parlamenta trebalo bi da budu izabrani predsjednici Opštine i Skupštine opštine Budva. Sjednicu je za 10 časova po hitnom postupku zakazala vršilac dužnosti predsjednika SO Budva Snežana Kuč.

Predsjednik SO Budva Krsto Radović upozorio je odbornike DPS-a, SD-a, Crnogorske i nezavisnog Stevana Džakovića da ne postupaju po aktima odbornice Kuč koji su, kako je kazao, u suprotnosti sa Ustavom, Zakonom, Statutom i Poslovnikom Skupštine opštine Budva.

On je u saopštenju za javnost istakao da su, prema njegovim riječima, odbornici “pendrek koalicije” krivi za nedavno prebijanje nedužnih građana i bacanje suzavca na djecu.

Uoči današnjeg zasijedanja Kuč je medijima dostavila saopštenje u kome navodi da direktnog prenosa neće biti jer je u toku izborna kampanja. Takođe, kako je pojasnila zbog poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju sprječavanja širenja koronavirusa današnjoj sjednici ne mogu prisustvovati novinari, jer je ograničen kapacitet skupštinske sale.

Proteklih dana ključalo je u metropoli crnogorskog turizma zbog političkog sukoba i preuzimanja vlasti od strane nove većine koju je obezbijedio “prebjegli” odbornik Demokratskog fronta Stevan Džaković.

Snažne policijske snage, privatna obezbjeđenja, veliki broj građana koji su protestovali, hapšenja, optužbe… slika je Budve ovih dana.

Uhapšeni, pa pušteni opštinski funkcioneri pozvali su na mir, ali i odbranu Ustava i zakona.

V.M.

PROČITAJTE I OVO

OMALOVAŽAVAO POLICIJSKOG SLUŽBENIKA: Budvanin kažnjen sa 1100 eura

RADOVIĆ NAKON SASLUŠANJA: Sud treba da se bavi ozbiljnim krivičnim djelima, a ne replikama u lokalnom parlamentu

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com