MUGOŠA JEDNO, BEGIĆ DRUGO: Svejedno je da li osobe koje dolaze iz Srbije završavaju u karantinu ili samoizolaciji - Volim Podgoricu

MUGOŠA JEDNO, BEGIĆ DRUGO: Svejedno je da li osobe koje dolaze iz Srbije završavaju u karantinu ili samoizolaciji

Institutu za javno zdravlje (IJZ) je sasvim svejedno da li će osobe koje dolaze u Crnu Goru završiti karantinu ili samoizolaciji. Bitno je da su odvojene od ostatka populacije, i smještene u objekte u kojima ne predstavljaju javno zdravstveni rizik, kazao je danas dr Senad Begić, zamjenik direktora IJZ, odgovarajući na pitanje Portala “Volim Podgoricu” zbog čega je dio crnogorskih građana koji su u petak došli u Crnu Goru iz Srbije, smješten u karantin, a dio upućen u samoizolaciju.

Begić je kazao da Institut za javno zdravlje “nema nadležnost na graničnim prelazima” i nije odgovorio na pitanje koji su bili kriterijumi na osnovu kojih su putnici upućivani u karantin, odnosno samoizolaciju, kao i ko je adresa za odgovor na ovo pitanje, kada već to nije IJZ.

Na konferenciji prije dva dana, direktor Instituta za javno zdravlje, dr Boban Mugoša, bio je kategoričan, odgovarajući na  pitanje “ima li saznanja da neki ljudi koji dođu iz Srbije ne idu u karantin, već u samoizolaciju”, da se to ne dešava.

“Nema toga ko može iz Srbije ući u Crnu Goru bez karantina, sa izuzecima trudnica, majki sa malom djecom i starijih od 70 godina,”kazao je Mugoša.

“Morate imati u vidu da se trudimo da maksimalno odradimo posao na transparentan način, bez skrivanja podataka”, kazao je dr Mugoša.

Putnici, njih 98, su, podsjetimo, u petak, 10. jula, duže od šest sati zadržani na graničnom prelazu između Srbije i Crne Gore, jer je jedna od putnica prijavila simptome zaraze. Među onima koji su poslati u samoizolaciju su bili i putnici koji su izričito tražili da idu karantin jer u domaćinstvima imaju rizične kategorije kada je u pitanju koronavirus, a jedan od njih je prijavio i da mu je rođeni brat zaražen, te da njegov odlazak kući, u samoizolaciju, izvjesno znači obolijevanje.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je 6. jula donijelo odluku da svi koji u Crnu Goru ulaze iz Srbije, moraju u institucionalni karantin, bez izuzetka, zbog složene epidemiloške situacije u susjednoj državi.

NKT odluke vezane za mjere sprečavanja širenja epidemije donosi na predlog Instituta za javno zdravlje.

PROČITAJTE I OVO

DRAMA NA GRANICI SRBIJE I CG – PUTNICI TRAŽILI KARANTIN, POSLATI KUĆAMA: Šta ako zarazimo porodice i neko umre, ko će biti kriv?! (FOTO)

MUGOŠA: Ozbiljna situacija sa ozbiljnim brojem oboljelih i infekcijom koja se širi (VIDEO)

PODMITIO GRANIČARE? “Stavio sam 50 eura u pasoš i ušao u Crnu Goru” (VIDEO)

 

V.R. -Lj.G.

2 komentara

  1. Howdy! I just want to give an enormous thumbs up for the great information you might have here on this post. I will likely be coming back to your weblog for more soon.

  2. Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing issue with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com