IJZ: Mi smo predložili NKT-u dodatne mjere, svjesni ekonomske situacije i problema koji će nastati - Volim Podgoricu

IJZ: Mi smo predložili NKT-u dodatne mjere, svjesni ekonomske situacije i problema koji će nastati

Instituta za javno zdravlje je predložio Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti uvođenje dodatnih mjera radi sprečavanja širenja novog koronavirusa, imajući u vidu izuzetno rasprostranjenu lokalnu transmisiju, veliki broj slučajeva u bolnicama i ogroman pritisak na zdravstveni sistem, saopštili su dana iz ove institucije.

“Lokalni krizni štabovi su se, uzimajući u obzir izuzetno nepovoljnu epidemiološku situaciju, obratili NKT-u sa prijedlogom preduzimanjem dodatnih mjera u opštinama sa izuzetno visokom transmisijom.

Svjesni teške situacije uslovljene nepoštovanjem mjera, apelujemo na sve subjekte društva, na sve uticajne pojedince da pozovu na strogo pridržavanje donešenih mjera. Ove mjere, čija primjena počinje od sjutra, obezbijediće da već u prvoj polovini oktobra suzbijemo intezivno širenje epidemije i očuvamo zdravlje i živote stanovništva.”, navode iz IJZ.

Dodaju da u svjesni ekonomske situacije i problema koji će nastati usljed prijedloga ovakvih mjera, ali je ovo, kako kažu, zaista jedini način da pokušamo da stave pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama.

“Radimo sve što rade i naše kolege svuda u svijetu, a u odnosu na širenje epidemije. Pozivamo vas da budemo složni, disciplinovani i odgovorni za sebe i svoje najbliže. Jedino tako možemo pomoći i sebi i medicinskim radnicima koji se natčovječanskim naporima bore za svaki ljudski život”, kažu iz IJZ. .

Pozvali su građane da što više borave u svojim kućama, da nose maske I održavaju fizičku distancu i apeluju i mole građane za pomoć kako bi se suočili s ovim trenutkom.

V.M.

PROČITAJTE I OVO:

EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Evo u kojim gradovima je od ponedjeljka zabranjen izlazak od 22h do 05h

Od ponedeljka PONOVO policijski čas, evo u kojim gradovima

UGOSTITELJI DIGLI GLAS: Nema opravdanja da NKT targetira ugostitelje i uništava ugostetljsku privredu

NKT nije reagovalo na skupove hiljada građana, a sada ostavlja bez posla ugostitelje

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com