DAKA DAVIDOVIĆ OSNIVA POLITIČKI POKRET: U martu “izlazi na crtu” Simoviću u Nikšiću?

Biznismen Miodrag Daka Davidović osniva politički pokret koji će, najvjerovatnije, izmjeriti svoju snagu već na lokalnim izborima u Nikšiću u martu naredne godine, saznaje Portal Volim Podgoricu VOP.

Osnivačka skupština Davidovićevog pokreta će biti održana na Aranđelvdan, 21. novembra, na Goliji, u mjestu Orlina, u manastiru Svetog Save kojem je Davidović ktitor.

Sagovornik VOP-a niije precizirao kako će se Davidovićev pokret zvati, ali je naglasio da je nikšićki biznismen odlučan da, i osnivanjem pokreta, valorizuje energiju litija koja je bila odlučujuća za pobjedu opozicije na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Već u Nikšiću Davidović, kako tvrdi naš sagovornik, ima ozbiljne šanse, naročito ukoliko dobije podršku episkopa budimljansko nikšićkog Joanikija, koji u gradu pod Trebjesom uživa ogroman ugled.

“A to je gotovo izvjesno obzirom da su njih dvojica dugogodišnji prijatelji”, tvrdi sagovonik VOP-a.

I sam Davidović uživa značajan ugled među građanima Nikšića, još iz vremena njegovog življenja i bavljenja biznisom u ovom gradu, uprkos činjenici da se legalnost njegovog poslovnog razvoja često dovodila u pitanje, a on označavan kao “kontroverzni biznismen”.

Danas je dužnost prvog čovjeka Nikšića preuzeo doskorašnji ministar poljoprivrede Milutin Simović čiji će glavni zadatak biti upravo da, pred lokalne izbore u martu, konsoliduje redove DPS-a u svom rodnom gradu, ali i rodnom gradu predsjednika Mila Đukanovića.

Davidović je jedan od ključnih ljudi koji su na čelo koalicije Za budućnost Crne Gore doveli aktuelnog mandatara Zdravka Krivokapića.

On je na proteklim parlamentarnim izborima 2016. godine bio jedan od najvećih finansijera DF-a, međutim, ta je “tikva pukla” te se Davidović okrenuo drugim partnerima, a iz redova DF-a trenutno stižu brojne optužbe na njegov račun.

Davidović je nedavno objelodanio da će sve što je njegova firma „Neksan“ zaradila biti zavještano i predato “Bogu i narodu”.

„Sve što je firma Neksan zaradila u ovih 30 godina, i sve što ćemo u budućnosti zaraditi, do kraja mojeg života, da bude zavještano i predato u službi Bogu i narodu. Sve od Božića pa nadalje“, naveo je Davidović i dodao da na današnji dan firma ima 16,5 miliona neraspoređene, oporezovane dobiti. Davidović je ostavio i uputstva na koji način će se dijeliti dobit kompanije

V.M.

PROČITAJTE I OVO

ČOVJEK KOJI JE SRUŠIO DPS? Ko je Daka Davidović, kako se razišao sa DF-om i ko je pokušao da ga ubije?

DAVIDOVIĆ ŠIRI NEISTINE Pokušaje svog političkog inženjeringa neka upražnjava u krugovima kojima pripada

DF: Gojko Perović demantovao Daku Davidovića, kandidata za prvog tajkuna novog režima

KNEŽEVIĆ: Davidović prijetio da će prije ići sa Milom u koaliciju, nego sa DF-om

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close