NOVA VLADA SE ZADUŽILA 750 MILIONA: Građani saznali iz medija, Spajić se večeras oglasio na Tviteru, kritike iz vlasti i opozicije

Nova Vlada je emisijom 750 miliona eura obveznica pokazala da je ovo zaduženje pripremano najmanje tri mjeseca sa Vladom Duška Markovića. Ova Emisija nije predviđena budžetom za 2020., a još nijesmo usvojili budzet za 2021. godinu, ocijenio je Nebojša Medojević povodom današnje informacije da je Ministarstvo finansija emitovalo državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona eura kojima će se nadoknaditi manjak u državnoj kasi u narednoj godini.

Informaciju o novom zaduživanju građani Crne Gore saznali su od nezvaničnih izvora iz medija, a ne zvaničnom informacijom iz Ministarstva finansija.

Ministar finansija u vladi Zdravka Krivokapića, Milojko Spajić, poručio je večeras na svom Tviter nalogu da je “Crna Gora danas dobila ekonomsku budućnost”.

“Masovna otpuštanja, smanjivanje plata i penzija i drugi scenariji koji su bili predviđeni za novu vladu su izbjegnuti na najbolji način po Crnu Goru. Obezbijeđen je novac za vraćanje nepovoljnih starih kredita i investiranje u naš rast i oporavak”, napisao je Spajić na Tviteru.

“Na osnovu kojeg zakona se nova Vlada zadužila 750 miliona eura, još se ne zna. Ovo je po svemu sudeći poluprivatna emisija starog i novog Ministra mimo okvira predviđenog Budžetom. Rebalansom budžeta su povećana sredstva koja nedostaju za 340 miliona evra. Biće veoma zanimljivo saznati preko koje banke i brokera je odradjena ova emisija, jer je i sam Ministar u tom poslu”, napisao je Medojević na svom FB profilu i pitao:
“Kakva je uloga u dogovaranju ove emsije obveznica:
izjesnog Veljka Kustrova,
Milosa Starovic – Bank of America (Pariz).
Tijane Mikovic – KPMG Beograd (ex. Dojce London). Bivsa savjetnica Ministra Darka Radunovica.
Da li je Ministar Spajic sa ovim licima imao aranzmane u vezi ove emisije i prije imenovanja i da li je sa njima povezan privatno ili poslovno.
“Velika “false flag” operacija UDBE se nastavlja”, konstatuje Medojević i dodaje da je “nova Vlada – Vlada kontinuiteta i nastavlja istu ekonomsku politiku DPS-a. Nekontrolisano zaduživanje, bez reatruktriranja i racionalizacije javnog sektora, revizija korupcionaških aranžmana, bez restruktiranja javnih preduzeća gubitaša, nastavak finasiranja neproduktivne javne potrošnje i partijskih parazita DPS, SDP, SD i BS, nema rezova u poreskoj politicij i naplati duga, nema konfiskacije imovine stečene korupcijom i kriminalom, uvodjenja reda u javnom sektoru i nova sistematizacija radnih mjesta (da u javnom sektoru ostanu samo potrebna radna mjesta).
Dok je Krivokapic fingirao pregovore sa partijama iz pobjednickih koalcija, njegov savjetnik u funkciji običnog gradjanina (za koga niko nije glasao) je ugovarao novo zaduživanje preko obveznica sa Vladom Duška Markovića, ali i sa nekim svojim privatnim kolegama i poznanicima”, tvrdi Medojević.

Kritike iz opozicije

Novo zaduživanje, kako transparentnost tako i iznos od 750 miliona eura n kritikovali su i funkcioneri Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović i Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević

“Prvi “reformski” potez nove Vlade zaduženje od cijelih 750 miliona eura, po uslovima koji su nešto nepovoljniji od postignutih u prethodnoj velikoj emisiji. Pretpostavljam da je saznanje o tome iz medija transparentnost koja je na sva zvona najavljivana”, napisao je Šehović na Tviteru.

On je naveo i da su “koliko do juče” premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović “govorili o nedostajućih 500 do 600 miliona”.

“Kud će sa cijelih 150 do 250 miliona treba da objasne građanima”, napisao je Šehović.

Konjević je na Tviteru napisao da pretpostavlja “da DPS podržava” novo zaduženje.

“Sjajna vijest!!! Samo 750 miliona. Bravo. Ništa naplata poreskog duga, ništa siva ekonomija, ništa “rezanje” potrošnje. Nastavak ekonomskih reformi što reče u ekpozeu Zdaravko Krivokapić. Bio je u pravu! Baš nastavak!!! Pretpostavljam da DPS podržava!”, napisao je Konjević na Tviteru.

V.R. – A.D.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Mora da se zaduzimo kad nas tako zapad cera. Dovedeni smo pred svrsen cin i nema sto dalje da se radi. A postoji jos jedan nacin da se neke pare dovuku, to je udaranje dodatnog poreza stranim bankama i kockarnicama, koje prema https://sr.casino.guru/ sajtu vrte desetine miliona evra online. Dajte malo time da se pozabavimo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close