OGLASIO SE VUČIĆ: Evo šta je poručio nakon današnjeg Trojičindanskog sabora u Podgorici - Volim Podgoricu

OGLASIO SE VUČIĆ: Evo šta je poručio nakon današnjeg Trojičindanskog sabora u Podgorici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić  nakon današnjeg Trojičindanskog sabora u Podgorici kratko je prokomentarisao neće da ulazi u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na relaciji Srbija – Crna Gora.

Vučić je u danu, kada je SPC u Podgorici organizovala Trojčindanski narodni sabor SPC kojim je vlastima Crne Gore poručila da je takav zakon neprihvatljiv, izneo kratku poruku za zvaničnu Podgoricu.

LIJEPE SLIKE IZ PODGORICE: Održan Trojičindanski sabor, hiljade ljudi ispred hrama (FOTO)

IRINEJ O ĐUKANOVIĆU: Srpski narod lijepo kaže da je poturica gori od Turčina

“Ono što sam imao da kažem rekao sam kroz malu molbu koja nije uslišena već prezrena od strane crnogorskih vlasti i hvala im na tome”, rekao je kratko predsednik tokom obilaska Zaječarskog okruga.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: U toku Trojičindanski sabor za odbranu svetinja

Vučić je, naime, prethodno, rekao da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dvije zemlje i da zato moli vlasti ili većinu u CG da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmjeren.

 

Šta predviđa zakon?

Nedavno usvojeni Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori predviđa da “svi vjerski objekti koji su bili imovina države Crne Gore prije gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, a koji kasnije nisu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke vjerske zajednice, biće prepoznati kao državna imovina”.

 

(Kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com