Formirana Komisija za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) formiralo je posebnim rješenjem petočlanu Komisiju za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima, objavljeno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Komisija je formirana na osnovu člana 29 (stav 2) Zakona o državnoj upravi i člana 51 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, a sa zadatkom da ispita dosadašnje i tekuće poslovanje željezničkih preduzeća u vlasništvu države, da bude savjetodavno tijelo MKI, odnosno, Direktoratu za željeznički saobraćaj, i koja će imati obavezu da Ministarstvu dostavlja mjesečne izvještaje o svom radu.

Na konstitutivnoj sjednici za predsjednika Komisije za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima izabran je predstavnik Željezničkog prevoza Crne Gore AD Milisav Dragojević, a za sekretara predstavnica Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Milica Prašćević.

Članovi Komisije su još predstavnik Željezničke infrastrukture crne Gore AD Predrag Bubanja, predstavnik Montecarga AD Veselin Kovač i predstavnik Održavanja željezničkih voznih sredstava AD Milotije Radović.

Za svoj rad Komisija je neposredno odgovorna novoformiranom Odjeljenju za borbu protiv korupcije MKI. Sjednice se održavaju jednom sedmično, a može biti sazvana i češće u slučaju hitnosti ili nekog vanrednog događaja na željeznici.

Prema Poslovniku o radu koji je usvojen na konstitutivnoj sjednici, Komisija odnosno njeni članovi, su dužni čuvati sve poslovne i druge tajne akcionarskih društava čije poslovanje prate.

“Komisija je dužna jednom mjesečno da Odjeljenju za borbu protiv korupcije, odnosno, MKI dostavlja izvještaj o radu sa preporukama. Prema Poslovniku, o svom radu, na odgovarajući način, Komisija može obavještavati i širu javnost posredstvom ili uz saglasnost Odjeljenja za borbu protiv korupcije, odnosno, MKI”, zaključeno je u saopštenju Vlade Crne Gore.

 
 
loading...

2 komentara

  1. Hi, Neat post. There’s a problem along with your web site in internet explorer, could test this… IE nonetheless is the marketplace leader and a huge element of folks will miss your magnificent writing due to this problem.

  2. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to seek out any individual with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that is needed on the web, somebody with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com