Formirana Komisija za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) formiralo je posebnim rješenjem petočlanu Komisiju za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima, objavljeno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Komisija je formirana na osnovu člana 29 (stav 2) Zakona o državnoj upravi i člana 51 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, a sa zadatkom da ispita dosadašnje i tekuće poslovanje željezničkih preduzeća u vlasništvu države, da bude savjetodavno tijelo MKI, odnosno, Direktoratu za željeznički saobraćaj, i koja će imati obavezu da Ministarstvu dostavlja mjesečne izvještaje o svom radu.

Na konstitutivnoj sjednici za predsjednika Komisije za ispitivanje poslovanja u željezničkim preduzećima izabran je predstavnik Željezničkog prevoza Crne Gore AD Milisav Dragojević, a za sekretara predstavnica Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Milica Prašćević.

Članovi Komisije su još predstavnik Željezničke infrastrukture crne Gore AD Predrag Bubanja, predstavnik Montecarga AD Veselin Kovač i predstavnik Održavanja željezničkih voznih sredstava AD Milotije Radović.

Za svoj rad Komisija je neposredno odgovorna novoformiranom Odjeljenju za borbu protiv korupcije MKI. Sjednice se održavaju jednom sedmično, a može biti sazvana i češće u slučaju hitnosti ili nekog vanrednog događaja na željeznici.

Prema Poslovniku o radu koji je usvojen na konstitutivnoj sjednici, Komisija odnosno njeni članovi, su dužni čuvati sve poslovne i druge tajne akcionarskih društava čije poslovanje prate.

“Komisija je dužna jednom mjesečno da Odjeljenju za borbu protiv korupcije, odnosno, MKI dostavlja izvještaj o radu sa preporukama. Prema Poslovniku, o svom radu, na odgovarajući način, Komisija može obavještavati i širu javnost posredstvom ili uz saglasnost Odjeljenja za borbu protiv korupcije, odnosno, MKI”, zaključeno je u saopštenju Vlade Crne Gore.

 
 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button