MILAČIĆ: Ukoliko DF preko Bulajića zakaže sjednicu, otključava vrata Skupštine za izdaju vijeka - Volim Podgoricu

MILAČIĆ: Ukoliko DF preko Bulajića zakaže sjednicu, otključava vrata Skupštine za izdaju vijeka

Poslanik Marko Milačić (Prava CG) smatra da današnjom izjavom da “Strahinja Bulajić ne može da odugovlači zasijedanje”, Slaven Radunović je dao vjetar u leđa stvaranju manjinske vlade protiv čijeg formiranja građani protestuju duže od mjesec dana, pošto ta vlada podrazumjeva odlučnu podršku DPS-a.

” Drugim riječima, a imajući u vidu današnji Radunovićev stav, DF koji najavljuje “blokadu” Crne Gore radi sprečavanja izdaje izborne volje građana, direktno predaje tu izbornu volju građana nekom budućem predsjedniku Skupštine koga će glasati DPS i njegovi koalicioni partneri. Isto tako, zakazivanjem sjednice Skupštine DF predaje volju građana zbog kojih navodno najavljuje “blokadu” saobraćajnica, poslanicima DPS-a, njihovih koalicionih partnera, da bi pravili manjinsku, tehničku ili “koncentracionu” Vladu svojim glasovima i svojom političkom podrškom” naveo je Milačić.

Poručuje da zaista nije “moralno pozivati bilo kog građanina da “blokira” Crnu Goru, a u Skupštini zakazati sjednicu na kojoj će se predati “ključevi” izborne volje građana i pobjede 30. avgusta, nekom izdajniku koji će glasovima DPS-a biti izabran i koji će sa DPS-om izglasati “manjinsku”, “tehničku”, “koncentracionu”, “političku”, a svakako izdajničku vladu”.

“Podsjećamo da nije prvi put, i da je potpuno normalno da rukovodilac Skupštine prolongira zakazivanje sjednice u cilju zaštite volje izborne većine dok ne postoji saglasnost svih konstituenata formalne parlamentarne većine, i da u takvim koracima nema ničeg “čudnog”, kako je gospodin Radunović nazvao pozive, pa i Prave Crne Gore, na prolongiranje sjednice Skupštine. Ti isti koraci su mnogo puta korišćeni, pa i u slučaju kada je u ovom sazivu DF kao dio većine više mjeseci bojkotovao Skupštinu, i tada nikome nije palo na pamet da donosi odluke glasovima DPS-a i opozicije bez obzira što je to i tada bilo moguće, jer je važio isti Poslovnik, isti Ustav i ista parlamentarna praksa kao i sada kada se gospodin Radunović “čudi” zahtjevima svojih kolega za prolongiranjem sjednice” istakao je Milačić.

Poručuje: “Gospodine Radunoviću, ukoliko DF odluči da preko gospodina Bulajića zakaže sjednicu Skupštine u ovoj političkoj situaciji, biće potpuno jasno da time svjesno otključava vrata Skupštine za izdaju vijeka, da je protiv demokratskih izbora i da pomaže u izdaji izborne volje građana zajedno sa SNP-om, te da otvoreno zloupotrebljava građane pozivanjem na blokade koje non stop u nedogled najavljuje dok su mu pristalice na protestima bez svojih lidera protestujući protiv izdaje koja se svakodnevno odvija i privodi kraju, a čije finale je izglasavanje predsjednika Skupštine glasovima DPS-a i predsjednika Vlade glasovima DPS-a”.

” Prava Crna Gora Vas poziva gospodine Radunoviću, da prestanete da se “čudite”, jer kao što smo znali šta znači kada ste Memorandum URE, SNP-a i Đukanovićevih pajtaša sakrivenih iza maski predstavnika nacionalnih manjina nazvali bezazlenim “čajem od nane”, tako gospodine Radunoviću i sada znamo šta znači Vaše “čuđenje”” naveo je, pored ostalog.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com