ZAVRŠEN KOLEGIJUM I SASTANAK U SKUPŠTINI, RADUNOVIĆ PORUČIO: DF ide u blokadu - Volim Podgoricu

ZAVRŠEN KOLEGIJUM I SASTANAK U SKUPŠTINI, RADUNOVIĆ PORUČIO: DF ide u blokadu

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović poručio je danas nakon sastanka Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore da će DF krenuti sa blokada,a protiv izdaje.

Poruičio je da nije postignut dogovor o održavanju sjednice na kojoj treba da bude izabran novi predsjednik zakonodavnog doma.

On je kazao da je DPS podržan sa još nekim insistirao je da se prva sjednica na kojoj bi se izabrao predsjednik parlamenta bude 1. marta.

“To za druge klubove nije bilo prihvatljivo jer se nije znao ni ko bi bio kandidat, a i poslovnik je rigorozan ” kazao je Radunović..

Prije kolegijuma održan je neformalni sastanak parlamentarne većine, a Radunović navodi da mu se čini da su već stvari dogovorene između Ure i DPS-a, ali se nada se da to nije slučaj sa SNP-om.

Na kolegijumu, koji je zakazan na zahtjev opozicije, trebalo je da se razgovara sjednici na kojoj bi se birao šef parlamenta i ponovo raspravljalo o Dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, koji je predsjednik države Milo Đukanović (DPS) vratio poslanicima kao neustavan.

Na sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine došli su Raško Konjević (SDP), Ivan Brajović (SD), Danijel Živković (DPS) i Ervin Ibrahimović. (BS)

Kolegijumu je prethodio sastanak predstavnika parlamentarne većine.

Na tom sastanku kod Strahinje Bulajića bili su Miloš Konatar (URA) , Radunović (DF), Dragan Ivanović (SNP) i Branko Radulović (PzP).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com