INSTAGRAM UVODI NOVE PROMJENE: Evo o čemu se radi - Volim Podgoricu

INSTAGRAM UVODI NOVE PROMJENE: Evo o čemu se radi

Društvena mreža Instagram navodno radi na uvođenju plaćene verifikacije korisničkih profila.

Namjere Instagrama je otkrio inžinjer Alessandro Paluzzi, a svoje tvrdnje zasniva na kodu. On je na društvenim mrežama podijelio screenshotove koda aplikacije na kojim se vide linije “IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV” i “FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV.”

To jasno ukazuje da se “plaćena plava značka” odnosi na plave oznake koje dobijaju profili verifikovanih korisnika ove platforme. FB i IG se odnose na Facebook i Instagram, što znači da u Meti razmišljaju o plaćenoj verifikaciji profila na njenim platformama. IDV je poznati akronim za “verifikaciju identiteta”.

Paluzzi je dosad otkrio brojne neobjavljene funkcije u prošlosti, uključujući organizer na Instagramu. Takođe, ovaj developer je navodno otkrio i kod koji se odnosi na novi tip pretplate, ali još uvijek nije jasno da li je direktno povezan s plaćenom verifikacijom.

Twitter Blue je pretplata koja košta od 8 do 11 dolara mjesečno te pruža korisnicima pristup verifikacijskoj oznaci, kao i nekim eksperimentalnim funkcijama. Plaćena verifikacija je bila jedan od prvi poteza novog vlasnika Twittera Elona Muska. Međutim, to je bio promašaj jer kompanija nije implementirala mjere zaštite kako bi spriječila korisnike da se lažno predstavljaju kao kompanije ili poznate ličnosti.

Ako Meta zaista radi na plaćenoj verifikaciji, onda mora pronaći način da ne ponovi grešku Twittera. Trenutno je veoma teško verifikovati profil, a postoji i crno tržište za verifikaciju na Instagramu gdje ljudi plaćaju desetine hiljada dolara kako bi dobili oznaku na svom profilu.

Iz Mete zasad nema nikakvih komentara na Paluzzijevo otkriće.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com