Na komemoraciji Bjela opisao poslednji razgovor: Jeli smo teletinu sa Durmitora i pili koka kolu… vidimo se u nekom boljem svijetu - Volim Podgoricu

Na komemoraciji Bjela opisao poslednji razgovor: Jeli smo teletinu sa Durmitora i pili koka kolu… vidimo se u nekom boljem svijetu

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić na komemoraciji u čast Žarka Lauševića ispričao je kako je doživljavao kolegu i prijatelja i kako je izgledao njihov poslednji susret.

“Kada odlaze najveći – svijet zastane, srce se stegne, a nebo se otvori da primi velikana”, kazao je Bjelogrlić.

Jedan od takvih je, kako je kazao, bio i Laušević sa kojim je sarađivao i tokom snimanja serije “Senke nad Balkanom”.

“Žarka sam volio da gledam, da čitam, da sa njim radim, a najviše od svega – volio sam sa njim da pričam. Pričali smo dugo i polako, o umjetnosti, o glumi, o životu i životnim iskušenjima, o pravdi i nepravdi, o nacijama, vjerama, o svemu. Svaki taj razgovor u Spužu ili Njujorku, da li se dešavao u pauzama snimanja, ili u kafanama gdje se dočekivala zora, svi ti topli razgovori odisali su njegovom gospodskom diskrecijom bez zadiranja u sagovornikovu intimu”, priča Bjela.

Posljednji takav razgovor, dodaje Bjela, bješe prije mjesec dana na terasi Žarkove bolničke sobe na Bežanijskoj kosi.

“Bio je topao jesenji dan, jeli smo teletinu sa Durmitora i pili koka-kolu. Rekoh ti tada kako je to najljepši dan poslije dugo vremena. Nisam znao da ću ga pamtiti kao jedan od najljepših u životu. Posljednja slika – ti stojiš na trasi bolnice Bežanijska kosa. I dalje si lijep. Mašeš mi i vičeš – ‘Vidimo se Bijelo’. Vidimo se, Žare, u nekom boljem svijetu, ako zaslužim da stojim pored tebe”, rekao je Bjelogrlić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com