Miljana Pavličić još 2014. proglašena krivom zbog falsifikovanja diplome, kažnjena uslovno - Volim Podgoricu

Miljana Pavličić još 2014. proglašena krivom zbog falsifikovanja diplome, kažnjena uslovno

Pomoćnica direktora Instituta za javno zdavlje Miljana Pavličić, presudom Osnovnog suda u Podgorici, od marta 2014. proglašena je krivom zbog falsifikovanja isprave i izrečena joj je uslovna presuda, rečeno je Televiziji E iz Osnovnog suda u Podgorici.

Iz Ministarstva prosvjete i nauke prošle sedmice je saopšteno da je uvjerenje Miljane Pavličić o završenim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu – falsifikat.

PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV PAVLIČIĆ: Falsifikovala uvjerenja završenog Hemijskog fakulteta

Naveli su da njena diploma nije priznata prije 13 godina jer je Hemijski fakultet iz Beograda, u maju 2010. godine, obavijestio Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore da nije vjerodostojna obrazovna isprava koju je dostavila Pavličić.

Iz Minstarstva tvrde da su, na osnovu odgovora koje su dobili od Hemijskog fakulteta, protiv Pavličić podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je, “u namjeri da lažnu i neistinitu ispravu upotrijebi kao pravu, počinila krivično djelo falsifikovanja isprave”.

Inspekcija rada u subotu je pokrenula postupak nadzora u vezi sa zaposlenjem Miljane Pavličić u Institutu za javno zdravlje.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, kontrola je pokrenuta po službenoj dužnosti, a na osnovu navoda objavljenih u medijima da je Pavličić godinama radila na rukovodećim pozicijama sa uvjerenjem o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje je falsifikovano.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com