DŽONI DEP FACINIRAN OVOM MAJKOM: Maja ima 11 djece i radi, ovako je govorio njen pokojni muž - Volim Podgoricu

DŽONI DEP FACINIRAN OVOM MAJKOM: Maja ima 11 djece i radi, ovako je govorio njen pokojni muž

Ko je mogao da pretpostavi da će se putevi slavnog Džonija Depa i Maje Kovačević iz Kraljeva jednog dana ukrstiti na nevjerovatan način? I da će prilikom tog susreta upravo Maja biti ta kojoj se veliki glumac divi i odaje joj počast.

Tako je, kako je Telegraf pisao, i bilo na dodjjeli sretenjskog ordenja, gdje su oboje odlikovani. Možda bi Dep, nakon svega, poželio da bude dio scenarija koji bi jednog dana mogao da bude napisan o Majinom nevjerovatnom životu.

Zanimljivo je da je tako, sasvim sama, i počela da mašta o velikoj porodici. U jednoj izjavi priznala nam je da, dok su druge djevojčice maštale da budu princeze, ona je zamišljala da bude majka sa puno djece. I da je ta zamisao o princezi u luksuznom dvorcu i blještavoj haljini nikada nije privlačila.

Tako je zavoljela muža Radišu koji je imao isti san i pogled na život. Kada sam prvi put kao novinar posjetila Maju, njen suprug, koji je tad još bio živ, rekao je da je najviše ponosan i srećan zbog toga što zna da će njihova djeca jednog dana biti pošteni i vrijedni građani ove zemlje, jer se u tom duhu vaspitavaju.

Foto: Facebook/Maja Kovacevic

Kada se Radiša razbolio, a potom i ostao nepokretan, Maja je neprekidno brinula o njemu, i čak ni u tim trenucima, kada bismo je pozvali, nikada nije tražila pomoć.

Radiša je preminuo 2018. godine i od tada je Maja samohrana majka 11 djece. Najstarija je Milica koju je dobila sa 25 godina, a posle koje su se rađali samo dječaci. Maja je htjela bar još jedno žensko dijete. Ta želja joj se ostvarila tek sa sedmim djetetom kad je rodila Ružicu. Danas od njih 11, desetoro uveliko idu u školu. Djeca rastu, a i Maja sa njima, i kao majka i kao žena.

I dalje se bori sama da zaradi, da bi, kako nam je rekla, dokazala da porodice sa mnogo djece nisu socijalni slučajevi koje pomoć stalno očekuju od drugih. A da je lako, sigurno nije. Ali Maja to neće da prizna. Kaže da je ljepo čak i onda kada je fizički na ivici snaga.

“Veliki je ponos svake žene da ima dosta djece i da bude majka. To treba da bude prvenstveni cilj svake žene. Ima vremena da se završi škola, da se postane i naučnik, ali biološki sat kod žena brzo otkucava”, ispričala je Maja svojevremeno.

Inače piše pjesme, urednica je “Kraljevskih novina”, “Glasa Srbije” i “Glasa Akademske Srbije”, i predsjednica Udruženja “Kneginja Persida Karađorđević” koje se bori za bolji život višečlanih porodica. U njihovoj kući, otkrila je svojevremeno, ne postoji podjela na muško-ženske poslove, a i djeca imaju svoje obaveze. Tako je Miloš zadužen da ide u prodavnicu, Milica vodi računa imaju li svi čarapice na nogama kako se ne bi prehladili, Milan i Mihailo brinu o bebama i vrlo su požrtvovani i odgovorni, iako su tako mali.

“Dešavalo se da nam se pokvari mašina za veš i to nas potpuno parališe jer je uključujemo dva-tri puta dnevno. Sudove peremo non-stop, a samo za jedan dan treba nam oko sedam vekni hljeba i isto toliko litara mljieka. Taj broj se stalno povećava“, navela je Maja i dodala da moraju da kupe dvije čokolade od 300 grama, koje su dovoljne tek toliko da se svako dijete zasladi, ali ne i najede.

Ono što je dobro je što su ova djeca, naučena da budu skromna i bez mnogo igračaka, tako naučila da se najviše igraju jedni sa drugima. Bude tu i koškanja i zadirkivanja, ali kad padne noć, u krevet se ne ide dok se svi prvo međusobno ne izljube.

“Kad zaspu, obavezno ih obiđem. Prvo ih prebrojim, a kad se uvjerim da su svi tu i kad vidim kako bezbrižno i slatko spavaju shvatim koliko sam srećna žena”, priča Maja.

U tišini se tad vrlo često presabira da li se tokom dana ogriješila o neko dijete, kao i da li je dobar roditelj. Ali kad svane, za takva razmišljanja nema vremena. Maja samo ide naprijed i daje najbolje od sebe. Baš kao što pravi heroji rade. Izađu na teren i pobjeđuju, svakog dana, piše Telegraf.rs

1 komentar

  1. zdravo ovo je moja priča! Bila sam sedam godina u braku bez djeteta, zbog čega se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom i rekao je da želi razvod. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da ne postoji način da zatrudnim to mi stvarno zagorčava život. sve dok nisam naišao na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje sam ja prolazila pa sam ga kontaktirala na:([email protected]) i objasnila mu je sve mi je rekao trebao biti osiguran prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno okupljanje kako bi vratio mog muža, što sam i učinila, a on je poslao snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio čaroliju ljubavi. Bilo je čudo 24 sata kasnije moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u svemu što želim, brzo nazovi DR Alabu i reci mu što se događa trenutak i također mi je pripremio i poslao biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječi da zatrudnem i potom me uputio kako da ga koristim prije susreta sa svojim mužem. Evo nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po sebi, bila sam stvarno trudna i upravo sam rodila dječaka u 1 mjesecu. Kunem se da će cijeli svijet saznati za DR Alabu jer je spasio moju vezu i koji mi također daje djecu koju danas mogu s ponosom zvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješi i donese sreću svojoj obitelji, ljubazno kontaktiraj DR Alabu putem e-maila na: ([email protected]). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744, On je doista Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese sreću..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com