SMAIL JE SVOJIM RUKAMA NAPRAVIO BARAKU, SAD MU JE RUŠE: Sa ženom i djecom preživljava od EURO – DVA koje pozajmi

Smailu Ajkuniću naređeno da sruši baraku u kojoj živi sa suprugom i dvoje male djece od tri godine i 17 mjeseci. Zahvaljujući NVO Akcija za ljudska prava, bar za sada je rušenje barake odgođeno, no to nije dugoročno rješenje.

Četvoročlanoj porodici Ajkunić izgorjela je baraka na Koniku, nakon čega su iznajmili stan koji su morali da plaćaju 100 eura mjesečno. Zbog nedostatka novca, otac i suprug Smail Ajkunić svojim rukama, kako kaže od muke, izgradio je kućicu na državnom zemljištu. Komunalna inspekcija Glavnog grada naredila je rušenje u roku od 24 sata. Na takvu odluku odmah je reagovala Akcija za ljudska prava koja je za sada uspjela da odgodi rušenje.

Martina Markolović iz te organizacije kaže da su dobili rješenje kojim je Komunalna inspekcija donijela odluku da se ipak spriječi privremeno rušenje te barake.

“I na taj način je za sada porodica Ajkunić obezbijeđena, odnosno nije na ulici,” kazala je ona.

Smail Ajkunić za Radio Crne Gore kaže da nikada ne bi izgradio baraku na državnom zemljištu da nije sa porodicom ostao na ulici.

“Iz socijalnog nemam nikakve pomoći, 30 ili 40 eura samo daju jedan dječiji dodatak. Ni to ovog puta nijesam primio. Nemam ništa, nemam da dam ni svojoj djeci da jedu nego pozajmljujem negdje euro, negdje dva, i tako proilazimo,” kazao nam je Smail.

Akcija za ljudska prava uputila je dopis gradonačelniku Ivanu Vukoviću i nadležnim službama da hitno pomognu porodici Ajkunić.

“Kako, pa prvo obezbjeđivanjem nekog alternativnog smještaja gdje će oni imati osnovne egzistenciojalne uslove,” rekla je Markolović.

Smailova supruga Tanja apeluje na sve dobre ljude da pomognu njenoj porodici koja se našla u teškoj materijalnoj situaciji.

“Ako je neko u mogućnosti da nam pomogne da obezbijedimo taj krov,” zamolila je Tanja.

Konačnu odluku o rušenju barake donijeće Upravni sud.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com