“Ili će i lideri DF-a ući u Vladu, ili Vlade neće biti”

Lideri i funkcioneri tri koalicije koje su pobijedile na izborima moraju biti u Vladi kako bi svojim kredibilitetom, koji im je je donio glasove i pobjedu, učvrstili vlast i sproveli potrebne promjene i reforme, smatra poslanik Demokratskog fronta (DF) Dejan Đurović.

“Dakle, ili će članovi vladajuće većine biti ravnopravni činioci vlasti, a njeni lideri ravnopravni članovi Vlade, ili te većine i te vlade neće ni biti”, kazao je za Đurović za „Dan“.

Kako je istakao, nakon propalog eksperimenta sa ekspertskom vladom, vrijeme je da u rekonstruisanu vladu uđu lideri i funkcioneri sve tri pobjedničke koalicije.

Đurović smatra da DF ima pravo i obavezu koje je dobio brojem glasova koje je dobila izborna lista čija je okosnica bio.

“To je pravo i obaveza koje je DF dobio upornom, dugom i mukotrpnom borbom protiv diktatorskog režima.DF ne može pristati na to da je glas dat ostalim članicama vladajuće većine vredniji od glasa datog DF-u. Očekujemo dogovor na korektnim i poštenim osnovama”, saopštio je Đurović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com