VESNA NAKON 8 SINOVA RODILA ĆERKICU: Nisam nikakva heroina već blagoslovena od Boga - Volim Podgoricu

VESNA NAKON 8 SINOVA RODILA ĆERKICU: Nisam nikakva heroina već blagoslovena od Boga

U utorak svijet je postao brojniji za još jednu bebu, i to ne bi bilo ništa novo da novorođenče Mila nije deveto dijete u svojoj porodici. Njena majka Vesna Milićević poznata je kao “supermama” ili “majka 9 Jugovića“, a nakon čak 8 sinova, sudbina je odredila da sledeća bude djevojčica.

Ova velika porodica ne može biti srećnija jer je dobila još jednog člana, a prinovi se najviše raduju dječaci. Sasvim sigurno, Mila će biti u potpunosti zaštićena i čuvana od strane malene armije.

“12. septembra stigla nam je Mila, sačinjena od 3.500 grama i 52 centimentra čiste ljubavi. Mila i ja smo dobro i danas idemo kući. Braća su sa nestrpljenjem čekala Milino rođenje, vjerujte, njihova reakcija kada su je ugledali prvi put se ne može opisati riječima. Pogledi su bili prepuni topline i ljubavi”, opisuje ponosna majka.

Iako bi mnogi roditelji devetoro djece smatrali ogromnim, a možda i nedostižnim izazovom, Vesna tvrdi da ne postoje mane velike porodice, već samo prednosti. Ipak, pojašnjava da je potrebna organizacija, razumijevanje i određivanje prioriteta.

“Kao porodica smo mnogo vezani i složni. Vrlo je bitna organizacija i plan za taj dan šta ćete uraditi i šta su vam prioriteti. Sami vaspitavamo i odgajamo djecu, što uopšte nije teško uz dobru organizaciju i naravno ljubav. Kod velikih porodica postoje samo prednosti, jer djeca odgajana u velikim porodicama se uče strpljenju, dijeljenju, razumijevanju… “Mane” velikih porodica mislim da ne postoje, treba samo imati želju i ljubav za osnovanje velike porodice. Uz Božiju pomoć i vas kao roditelja koji ste sa namjerom stvarali i željeli takvu porodicu sve to dođe kako treba”, navodi Vesna sa osmijehom.

Svi prijatelji Vesnu nazivaju “supermamom” i “majkom 9 Jugovića”, ali ona je skromna, te sebe ne smatra heroinom, već blagoslovenom ženom. Ovoj majci ništa nije prepreka, a sve svoje napore ulaže da njena djeca sjutra dijele najljepše uspomene jedni sa drugima.

“Sebe ne smatram heroinom, već blagoslovenom od Boga, jer zaista imati zdravu, dobru i poslušnu djecu je jedan veliki dar”, pojašnjava nam ona.

Sa druge strane, dio uspjeha sigurno leži i u podršci među ovim bračnim parom. Razumijevanje je ključno, ali i zajedništvo. Tako je tata Slobodan po deveti put posmatrao porođaj svoje žene i bodrio je, a nakon osam sinova i sa dolaskom ćerkice, kako nam priča Vesna, sada je na “sedmom nebu“.

“Suprug je i ovoga puta prisustvovao porođaju i naravno njegova podrška mi je značila i olakšala porod. Suprug je i do sada bio preponosan što imamo osam sinova, a sa Milinim rođenjem je na “sedmom nebu””, zaključuje preponosna i presrećna majka za naš portal.

Iako su rodom iz Medveđe, Milićevići već dugo žive u Italiji, te su tamo i rođena sva djeca. Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, potom Stefan 2006, pa Đorđe 2008, Aleksa 2010, Nikola 2012, Dušan 2016, Petar 2018, Pavle 2020, a onda i Mila. Ipak, to što žive van svoje domovine ne sprečava ih da gaje tradicionalne vrijednosti, a roditelji se trude da nikada ne zaborave odakle potiču.

 

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com