NIKŠIĆ: “630 000 eura za pomoć poljoprivrednicima”

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, danas je boravio u prvoj radnoj posjeti Opštini Nikšić i tom prilikom sastao se sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem. Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim aktivnostima u oblasti poljoprivrede i vodoprovrede, koje bi imale za cilj unapređenje ove strateške grane razvoja. Ministar Stijović najavio je konkretne poteze u vezi otkupa viška poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranja kuće poljoprivrede u tom gradu,saopšteno je iz Opštine Nikšić.

“Kovačević, uz zahvalnost ministru na prvoj posjeti našoj Opštini, istakao je da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti poljoprivredi, razvoju porodičnih gazdinstava i farmi, kao i preradi poljoprivrednih proizvoda”, navodi se u saopštenju.

Iz nikšićke opštine navode da je Kovačević upoznao Stijovića sa izdvajanjima iz Budžeta Opštine Nikšić za razvoj poljoprivrede i pomoć poljoprivrednim proizvođačima.Kako su naveli, to izdvajanje za 2021. godinu iznosiće oko 630.000,00 eura.

Sagovornici su se složili da se samo posvećenim radom, zajedničkim djelovanjem i osmišljenom strategijom mogu postići značajniji rezultati u oblasti poljoprivrede, čemu će se težiti u narednom periodu. Stijović i Kovačević, sastali se sa predstavnicima Sportsko ribolovnog društva Nikšić i Elektroprivrede Crne Gore, kako bi razmotrili pitanje poribljavanja jezera.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button