MILANOVIĆ I PAHOR: “Pomoći ćemo prijateljima sa Balkana”

Zagreb i Ljubljana su tu da pomognu prijateljima sa Zapadnog Balkana da uđu u Evropsku uniju, jer je to svima u interesu, kao što je pretpostavka da je i Sloveniji u interesu ulazak Hrvatske u Šengensku zonu, rekao je juče na Bledu predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjedavajući Procesa Brdo-Brioni, predsednici Hrvatske Zoran Milanović i Slovenije Borut Pahor, održali su na Bledu radni sastanak uoči godišnjeg sastanka Procesa Brdo-Brioni, prenijela je Hina Inicijativa Brdo-Brioni u proteklih 10 godina pokazala „da ima itekako smisla“, rekao je Milanović novinarima pre sastanka s kolegom Pahorom, prenosi Tanjug.

„Tu smo da podstaknemo i pomognemo prijateljima i susjedima sa Zapadnog Balkana, u pravilu s prostora bivše Jugoslavije plus Albanija, da što prije i što jednostavnije, ukoliko je to moguće, uđu u Evropsku uniju jer je to svima u interesu“, izjavio je hrvatski predsjednik.

„Vidimo Zapadni Balkan kao jednu cjelinu, a ne samo kao pojedinačne države“, rekao je Pahor, a prenijela slovenačka agencija STA.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button