“Ako Krivokapić povuče predlog za razrješenje Leposavića, pada Vlada”

Povlačenje predloga o smjeni ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, značilo bi istovremeno i pad Vlade.

Prema riječima Filipa Adžića (URA) to bi bilo “samoubistvo”. 

“Ukoliko Krivokapić povuče predlog, to bi značilo pad Vlade. U ovom momentu, raditi takvu stvar, bilo bi čisto samoubistvo za trenutnu parlamentarnu većinu. Ko sebe stavi iznad volje građana, taj treba i da odgovara”, rekao je Adžić gostujući na Javnom servisu. 

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović kazao je, u istoj emisiji, da Krivokapić treba da se “pribere i sabere”, i da napravi rekonstrukciju Vlade. 

Poslanica DPS-a, Jovanka Laličić, smatra da bi “svaka druga odluka, sem razrješenja Leposavića, bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića, i dovela bi do njegove ostavke”.

Damir Šehović, poslanik socijaldemokrata i bivši ministar prosvjete, smatra da je Vlada, za četiri mjeseca, potpuno izgubila svoj kredibilitet.

“Njeni rezultati su katastrofalni. Obećana nam je Vlada koja će čuvati građanski i sekularni karakter države, obećana nam je ekspertska vlada, u kojoj će biti mjesta za manjinske narode”, kazao je Šehović.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button