BAJČETIĆ: Čelnici ASK-a bojkotuju saslušanja oko Panama papira i Đukanovićevih satova - Volim Podgoricu

BAJČETIĆ: Čelnici ASK-a bojkotuju saslušanja oko Panama papira i Đukanovićevih satova

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) i čan Odbora za antikorpuciju Nikola Bajčetić tvrdi da čelnici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) do današnjeg dana nisu prisustvovali nijednom kontrolnom saslušanju po odlukama Upravnog suda, a koja se tiču imovine predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Bajčetić je na konferenciji u Budvi predstavio Izvještaj o dosadašnjem radu Odbora, navodeći da je ponašanje čelnika ASK jako sporno.

Podsjetio je da je pomenuti skupštinski odbor do sada održao četiri sjednice na kojima je zatraženo kontrolno saslušanje čelnika ASK po odlukama Upravnog suda, posebno u slučajevima neadekvatnog prijavljivanja Đukanovićeve imovine u Kočanima, njegovih skupocjenih satova, kao i egzotičnih putovanja sa Branimirom Gvozdenovićem.

— Tu su i drugi slučajevi koji su izazvali izuzetnu pažnju javnosti kao što je neprijavljeno uvećanje imovine Mila Đukanovića na gotovo 17.000 eura bankarskog duga koji je u njegovo ime platio sin Blažo Đukanović, afera: „Panama papiri“ i neprijavlljivanje firmi od strane Mila Đukanovića i Blaža Đukanovića i neprijavljeni posao između SDT-a Milivoja Katnića i firme „Glosarij“ u okviru koga je, za samo četiri mjeseca, vrijednost stana SDT porasla za 28000 eura- dodao je Bajčetić.

On je naveo da postoji snažna volja svih članova Odbora da se bave svim pitanjima koja direktno tangiraju nadležnosti pomenutog odbora ali je istakao i izazove kao i otežanu saradnju sa pojedinim institucijama koje bi trebale da učestvuju u ovoj saradnji.

Takođe, Bajčetić je posebno naglasio primjere na kojima Crna Gora i njene institucije moraju mnogo više da rade, a tiču se zaštite zviždača.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com