Bivša vlast ostavila Opštini Nikšić dug od 30 miliona eura

Dug Opštine Nikšić je veći od 30 miliona evra, a jedan broj preduzeća je u potpunom kolapsu. Stanje koje je zatekla nova lokalna uprava Nikšića nije nimalo obećavajuće, a naslijeđeni su i brojni problemi, saopštio je predsjednik Skupštine Opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković tokom događaja koji je nazvan “Kafa sa predsjednikom”.

Vuković je istakao visoku stopu nezaposlenosti u Nikšiću, naročito među mladima, ali i da reakcija tadašnje lokalne vlasti nije bila na očekivanom nivou.

“Potreban je određeni period kako bi došli do stvaranja pretpostavki za nova radna mjesta, koja smo planirali i našim izbornim programima, prvenstveno kroz dovođenje kredibilnih investitora čistog kapitala. Da bi kredibilni investitor došao lokalna uprava mora da za njih otvori vrata, mada se decenijski problem nezaposlenosti ne može riješiti jednom kapitalnom investicijom”, kazao je Vuković i dodao da Opština mora biti “partner”, a ne ucjenjivač.

U periodu od 2001. do 2019. Nikšić je imao oko devet hiljada radnih mjesta, što, kako je rekao, pokazuje kakve su bile politike u prethodnim godinama i sa kakvim problemom se sada suočavamo.

“Nikšić je grad velikih socijalnih potreba i visoke stope nezaposlenosti, naročito mladih, i tražićemo rješenja i modele u saradnji sa Vladom i državom kako bi postepeno smanjivali nezaposlenost. Kako je istakao,  nova vlast mora da radi na stvaranju novih vrijednosti i otvaranju novih radnih mjesta, a postoje ideje da se kroz edukacije i prekvalifikacije, kao i podršku mladima i ženama u biznisu otvore nove mogućnosti”, kazao jeVuković.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button