DAMJANOVIĆ: Fond za inovacije nije uspjeh nove Vlade, već zakonska obaveza

Naši građani nemaju vremena da čekaju nesposobnu Vladu da sprovede neke od najnaprednijih zakona u Evropi, kaže Damjanović

Osnivanje Fonda za inovacije nije nikakav uspjeh Vlade već zakonska obaveza predviđena članom 37. Zakona o inovacionoj djelatnosti, usvojenog 30.07.2020. godine, saopštila je danas Sanja Damjanović, potpredsjednica Demokratske partije socijalista Crne Gore. Navodi da je tada molila sve poslanike u Skupštini Crne Gore da podrže crnogorsku mladost i znanje.

“Nažalost, poslanici tadašnje opozicije a sadašnje vlasti nijesu htjeli da glasaju za ove revolucionarne zakone koji podržavaju razvoj znanja, inovativnosti i kreativnosti naših građana. Odluka o osnivanju Fonda za inovacije bila je potpuno spremna za usvajanje od prvog dana mandata nove Vlade i trebalo je 6 mjeseci da “eksperti” pritisnu dugme. A sjajni Zakon o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, takođe usvojen 30.07.2020. godine i dalje se ne primjenjuje zbog nedostatka podzakonskih akata. Možete li pritisnuti i to dugme? Jer naši građani nemaju vremena da čekaju nesposobnu Vladu da sprovede neke od najnaprednijih zakona u Evropi”, piše u saopštenju Damjanović.

Poručuje da to nije zasluga Vlade ni njihovih istomišljenika iz skupštinske većine.

“To je rezultat zajedničkog rada prethodne Vlade sa cjelokupnom naučno-istraživačkom zajednicom i privredom. Hvala svima koji su doprinijeli usvajanju ovih fantastičnih zakona koji će Crnu Goru učiniti jednom od najatraktivnijih destinacija za ulaganje u inovacije i najnovije tehnologije”, zaključuje Damjanović. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button