Deomkrate: Protesti danas obučeni u dobro poznate i uveliko islužene DPS pomoćne odrede

“Nakon niza izbornih poraza od kojih je svaki bio teži od prethodnog, što jasno svjedoči o trendu, Demokratska partija socijalista na sve načine pokušava da se predstavi vitalnom iako baš svako u ovoj zemlji zna da je riječ o grupaciji koja se nalazi u fazi potpunog raspada. Tako danas svjedočimo veoma koloritnom protestu protiv kadrovskih rješenja Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta“, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Kako ističu, u demokratskom društvu pravo na protest ima svako i svaki protest koji za stvarni cilj ima bilo kakvo poboljšanje društva jeste više nego dobrodošao.

“Međutim, plašimo se da u ovom slučaju nazočimo nečemu sasvim drugačije namjere, a to nešto bi bilo još jedno od brojnih maskiranja onih snaga kojima je zarđali DPS postao politički neupotrebljiv. Tako se danas lažna demokratija, u nedostaku ljepšeg ruha, ponovo obukla u dobro poznate i uveliko islužene DPS pomoćne odrede. Dakako da nije svaka osoba na današnjem protestu ni tog kova, niti te namjere, čast časnim izuzecima, ali organizatori i govornici svakako jesu. I to je kroz nacionalističke, nacional-šovinističke i mrziteljske poruke više puta prethodnih mjeseci potvrđena činjenica”, navode Demokrate.

Međutim, dodaju u toj partiji, veoma dobra stvar u cijeloj ovoj situaciji jeste to što je taj treći ešalon DPS-a, koji je za vrijeme moći bivšeg režima imao luksuz da igra ulogu objektivnog civilnog društva i nezavisnih građanskih aktivista, konačno prinuđen da se i formalno organizaciono materijalizuje.

 

“U tom procesu dobili smo niz kvazigrađanskih organizacija prepunih latentnih šovinista, koji se bore za iste takve vrijednosti: šovinizam uvijen u kvazigrađanske oblande na zadatku odbrane kleptokratske elite i svih degenerativnih proizvoda i tekovina njenog trodecenijskog svevlašća”, naglašavaju Demokrate.

Kako kažu, taj novi oblik raznim nepočinstvima teško kompromitovanog DPS-a mahom čine oni likovi koji u poslednjih dvadesetak godina nikad, ali baš nikad, na sva moguća grdna nepočinstva bivše vlasti ne rekoše niti jednom “ova vlast mora da ide”.

“Ne pade im na pamet da to izgovore povodom bilo koje DPS zloupotrebe pojedinačno, a bome ni zbog svih silnih nakupljenih zala zajedno. Njihova glumljena objektivnost tada se svodila na zakašnjele, veoma mlake reakcije u formi veoma tihog, gotovo nečujnog neslaganja, ali uvijek onog koje neće promijeniti baš ništa i koje nikad nije zauzelo ultimativan stav”, dodaju.

Ni danas, smatraju Demokrate, njihov stav ne odražava potrebe društva, niti želju da drštvo bude bolje, već je isključivo u funkciji pravljenja buke kako bi se stekao utisak da je DPS, zajedno sa opskurnim satelitima formiranim upravo u cilju stvaranja lažne slike masovnosti, u nekom vidu ofanzive, iliti makar uzlazne putanje.

“Iako moguće ima onih kojima se može učiniti da je, zahvaljujući nekim greškama aktuelne vlasti kao i nesnosnoj buci koju stvara jedan dio parlamentarne većine, a koja uveliko zagađuje atmosferu, da je poražena DPS grupacija u nekoj vrsti ofanzive, znajte da je to veoma netačno. Jer to odlično znaju i oni. Upućeni su odlično u sva istraživanja i u činjenicu da su u slobodnom padu i da se nikad više politički neće oporaviti”, ističu u Demokratskoj Crnoj Gori.

Tome, navode, najbolje svjedoči sama činjenica da su pomenuti dugogodišnji „rent aktivisti“ morali da se javno deklarišu kao čisti DPS, ali nam – još važnije – ti likovi svojim nerijetko skarednim djelovanjem pričaju istinitu priču o „dekor građanizmu“ bivšeg režima.

“Partijska “Potemkinova sela” pljačka-demokratije i nacional-šovinizma niti ovog puta neće proći. Građanima ove zemlje vas je dosta, i to je nepromjenjljiv fakat”, zaključuju Demokrate.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com