DPS KOMISIJA ZA PROSVJETU: Bratić i Božović srozali prosvjetne institucije

Dolaskom Vesne Bratić na čelo MPKNS-a i Vladimira Božovića na čelo UCG-a ispostavilo se da nijesmo mogli domaštati u kakvu kaljugu će oni srozati prosvjetne institucije crnogorskog društva, saopšteno je iz Komisije za prosvjetu, kulturu i medije GO DPS Crne Gore.

“Vesna Bratić, ministarka bez legitimiteta, kojoj je većina poslanika uskratila podršku, jučerašnjim imenovanjem sveštenika SPC, u Upravni odbor UCG, pokazala je ono što smo od početka znali: da ona nije na čelu četiri najbitnija resora zato što je apostol ili ekspert, već isključivo zato jer se prethodno pokazala kao fanatični vojnik „srpskog sveta“, po čijoj matrici treba da uprepodobi prosvjetne, kulturne, sportske i medijske institucije Crne Gore”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju, najnoviji primjer “instaliranja” sveštenika u upravnu strukturu UCG, upozorava da Vlada, kako kažu iz DPS, “ne samo da ne haje za glasanje poslanika koji su je izabrali već pokazuje da je u obavezi prema onima koji su je na krilima litija spustili na pleća Crne Gore da ih zgaze, kao rijetko koja neprijateljska sila prije nje”.

“Jasno je da Zdravko Krivokapić odgovara samo svome poslodavcu, Crkvi Srbije, i zato njegovi igrači, ministarka i rektor, otvaraju vrata Univerziteta za popove, kako bi nam diktatorski popovali o moralu, koji postoji samo u svetim knjigama, ali ne i u njihovim postupcima. Za njih je svijet samo “srpski svet” i Rusija, iz koje su dobili jasne instrukcije kako Crnu Goru obezdržaviti i pretvoriti je u protektorat, služinče koje nikada više neće omirisati suverenost”, piše u saopštenju.

Sve je moguće u Crnoj Gori Zdravka Krivokapića, naglasili su iz DPS, “samo je nemoguća Crna Gora”.

“Sve anticrnogorsko i svesrpsko moguće je pod budnim oko URA-e sa vrha Upravnog odbora UCG. Ovo je tek početak, iako nam izgleda kao krah i kraj sekularne i građanske Crne Gore”, dodaju iz DPS-a.

Iz DPS Komisije ocijenili su da “Crna Gora ima jednu “Luču mikrokozma”, nikad Krivokapićevi žiriji obučeni u akademska i univerzitetska praznorječja neće uspjeti nametnuti Mićovićeve netalentovane, negatorske i mrziteljske retke, za literaturu kojoj će se ikad iko u Crnoj Gori diviti”. T

Taj, kako kažu, banalni pokušaj da se u luču crnogorske slobode umetne tama velikosrbovanja i ropstva ostaje kao znak prepoznavanja Vlade Zdravka Krivokapića.

Dodaju da njihova upozorenja nijesu ozbiljno shvaćena.

“Dok smo upozoravali šta se građanskoj i sekularnoj državi Crnoj Gori sprema izborom Vlade Zdravka Krivokapića, navodno građanske partije koje su podržale tu Vladu, ismijavale su naše pokušaje osvješćivanja crnogorskog društva, nastojeći da domaćoj i međunarodnoj javnosti našu iskrenu i patriotsku zabrinutost zbog sunovrata modernosti i uspona klerikalizma u društvu, predstave namjerama da podjele u Crnoj Gori učinimo dubljim i prikažemo se kao jedini branioci građanske Crne Gore. Ispostavilo se da mi to, uz naše partnere u opoziciji, stvarno i jesmo”, zaključuje se u saopštenju.

loading...

2 komentara

  1. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually know what you’re speaking about! Bookmarked. Please additionally consult with my website =). We can have a link exchange arrangement among us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com