Epizoda “Srpska majka – junaci doba zlog” ipak, skinuta sa Jutjuba, autori tvrde da neće odustati

Tri dana nakon emitovanja emisije “Srpska majka” iz serijala “Junaci doba zlog” video koji je imao pola miliona pregleda na YouTube kanalu N1 televizije je uklonjen je na zahtjev korisnika “Ceca Music” zbog navodnog kršenja autorskih prava.

„Ne postoji bilo ko o kome vi ne smijete da pišete. Mi se ne bavimo njenom estradnom karijerom, već onim što niko ne može da zaštiti žigom, a to je dio te njene neestradne karijere. Ona je toliko važna ličnost da se nikada niko nije bavio njom na ovaj način, biografski gledano“, rekla je, između ostalog, uoči emitovanja jedna od autorki serijala Jovana S. Polić.

Audio i video produkcija JSP saopštila je i da će učiniti sve da emisiju povrati na You tube kanal i „da istina o Svetlani Ražnatović, koliko ona god žmurjela pred njom“, dopre do svih zainteresovanih.

„Čak i po cijenu da se napravi potpuno nova dokumentarna emisija koja će oslikati njen turbulentan život u kome se prepliću uspesi i neuspjesi, ratni zločini i koncerti, ogrlice i “nanogice”, kriminalci i političari. Iz koje će se, kao i iz “zabrane” “Srpske majke” jasno vidjeti da životi i javnih ličnosti nisu kompilacija mudrih izbora i dobrih odluka, već zbir svih poteza koje su vukli tokom svog života“, zaključuje u saopštenju Audio i video produkcije JSP.

Kako su istakli, isključivi cilj emisije „Srpska majka“, kao i svih prethodnih iz serijala “Junaci doba zlog”, bio je i jeste javno informisanje, odnosno kritički prikaz javnih ličnosti koje su imale ili imaju svojevrsni uticaj u javnosti, te da u skladu sa „pozitivnim propisima države proizvodnja i ove emisije predstavlja izraz slobode izražavanja autorskog tima, koja nije ograničena saglasnošću gospođe Ražnatović, javne ličnosti čiji postupci mogu biti predmet javne kritike u svakom slobodnom demokratskom društvu“, dodajući da tako tumače ovdašnji Zakon o javnom informisanju.

Serijal je rađen po knjizi „Junaci doba zlog“ Slaviše Lekića, a kao koscenaristkinje potpisuju se Sanja Lončar i Jovana S. Polić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button