UMHCG: Nikad vi nećete imati ponos paraolimpijaca, ni njihovu volju

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) osudilo je izjave i komentare predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) i poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i rukometašice Milene Raičević.

“Neprihvatljivo, diskriminatorno, omalovažavajuće i opasno na kraju. Nikad vi nećete imati ponos paraolimpijaca, a ni njihovu volju”, kazali su iz Udruženja.

Knežević je gostujući na Televiziji A1 kazao da se ne sprema za Olimpijadu, ali da bi mogao.

“Imajući u vidu rezultate naših sportista s prethodnih Olimpijada, možda bih mogao ja ovako s jednom rukom da odem na Olimpijadu i vjerovatno da ne bih napravio neki loš rezultat, imajući u vidu neke prethodne Olimpijade i rezultate”.

KNEŽEVIĆ RAIČEVIĆKI: Kad budeš igrala za Crnu Goru a ne za DPS, ukapiraćeš da osobe sa hendikepom nisu manje vrijedne od tebe

Raičević Kneževiću: Mogao bi da ideš sa nama, ali na PARAOLIMPIJADU

REAGOVAO CRNOGORSKI PARAOLIMPIJAC: Gospođo Raičević oprobajte se sa nama pod našim okolnostima

Raičević je odgovorila Kneževiću da se slaže da bi mogao.

“Mogao bi slažemo se, ali na paraolimpijadu”, napisala je Raičević na Tviteru.

Knežević joj je odgovorio da će kada bude igrala za Crnu Goru a ne za DPS shvatiti da osobe sa hendikepom nisu manje vrijedne.

“Milena, ne mogu sa vama jer nisam član Glavnog odbora DPS-a. Kad budeš igrala za Crnu Goru a ne za DPS ukapiraćeš da osobe sa hendikepom nisu manje vrednije od tebe. Muka je kad bezveze porasteš”, napisao je Knežević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com