GRAĐANI PLAĆAJU: Nevjerovatni putni nalozi Gradske TV, Vojvodić nedjeljno u lokalu prelazi 600 km, a ima i čudnijih stavki

Iz dostupnih putnih naloga se ne vidi koliko je refundirano za gorivo, da li su priloženi fiskalni raačuni, kao ni koliko dnevnica je isplaćeno

Kako lokalni javni servis Glavnog grada Podgorica, Gradska TV, troši novac građana, može se samo naslutiti na osnovu malog broja javno dostupnih finansijskih dokumenta ove medijske kuće.

Na osnovu putnih naloga u koje je VOP imao uvid, jasno je da se njihovi “autori” nisu čak ni trudili da budu makar – logični.

Tako, recimo, na poslednjem putnom nalogu dostupnom za ovu godinu, od 3. do 10. oktobra, za automobil Golf 8, koji vozi izvršni direktor RTV Podgorica, Rade Vojvodić, može se vidjeti da je za sedam dana “u lokalu” prešao čak 600 kilometara, što bi, možda, bilo moguće da, umjesto u Podgorici, živi u Njujorku.

Istina, jednog dana je putovao do Nikšića, a po ovom nalogu Podgorica i Nikšić su nešto udaljeniji nego što je to bilo do sada.

Iz dostupne dokumentacije ne može se vidjeti koliko je Vojvodiću refundirano za gorivo, kao ni da li je priložio fiskalne račune, ali ni da li je, recimo, primio dnevnice, za ovako “duga” službena putovanja po lokalu. 

Foto printscreen

Foto printscreen

Slični su i drugi putni nalozi Vojvodića, pa recimo, na jednom od njih, za sedmicu dana prelazi 500 km “u lokalu”.

Ipak, te sedmice je prijavio da je putovao u Danilovgrad, što je po ovom nalogu, razdaljina od čak 100 km, kao i u Budvu, kada je prešao 140 km.  Na drugom putnom nalogu, recimo, razdaljina do Danilovgrada je 80 km, a do Cetinja 100 km, dok razdaljina od Podgorice do Nikšića varira u “rasponu” od 100 do 140 km.

Foto printscreen

Još čudniji od ovih putnih naloga koje plaćaju Podgoričani, je, recimo, putni nalog iz avgusta ove godine za automobil Reno Clio, koji je koristio Novak Rašović, gdje stoji da je za sedmicu dana prešao više od 2.000 kilometara.

Preko Nikšića, Risna i Podgorice do Beograda, ali ne i nazad

Rašović je, sudeći po ovom putnom nalogu, 19. avgusta stigao od “lokala”, preko, Nikšića do Risna, potom iz Risna do Podgorice, pa od Podgorice do Beograda, prešavši 960 km.

Međutim, sudeći po istom putnom nalogu, Rašović se nije vratio iz Beograda u Crnu Goru, ali je nekim čudnim putevima već sledećeg dana putovao ponovo iz “lokala” preko Nikšića do Risna, pa iz Risna do Podgorice, prešavši 270 km.

Rašović 22. avgusta ponovo, navodno, prelazi istu destinaciju, ali ovoga puta, razdaljina na relaciji “lokal” – Nikšić-Risan-Podgorica iznosi čak 90 km više, odnosno  360 km.

Već sledećega dana, ponovo na istoj ruti, ali se ona ponovo “usukala” na 270 km.

Sledeća tri dana, Rašović u “lokalu” prelazi čak 200 km. Ukupno 2.060 km.

Ni na osnovu ovog putnog naloga nije moguće znati koliko goriva je Rašović sipao za ovako naporne i duge destinacije, da li je priložio fiskalne račune, kao ni koliko dnevnica i u kom iznosu, je dobio.

 

Foto printscreen

 

Foto printscreen

U otvaranje lokalne podgoričke televizije, portala i radija, uloženo je oko tri miliona eura, a osnovana je kada je bilo izvjesno da Demokratska partija socijalista gubi kontrolu nad RTCG, kao i u susret lokalnim izborima u Podgorici.

Na osnovu nove sistematizacije radnih mjesta, usvojene u julu, povećan je broj zaposlenih, pa ih je sada sistematizovano 95, a RTV Podgorica krije podatke koliko je još ljudi zaposleno po osnovu različitih ugovora.

Samo za lične dohotke u Gradskog TV, na godišnjem nivou je neophodno oko milion eura.

I.R.

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com