INTERNA REVIZIJA POKAZALA: Bjelica sa računa Fakulteta plaćao alat, ljekove, čitulje, hotelske dnevne boravke za dvoje

Služba za internu reviziju Univerziteta Crne Gore utvrdila je više krupnih nepravilnosti u radu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje tokom 2011. i 2012. godine, kada je na čelu ustanove bio aktuelni predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica. Kako pišu Vijesti, sa računa fakulteta, između ostalog, plaćane su čitulje i pomeni, četinari i bodljikava žica, kutija za alat, ljekovi, ali i dnevni boravci za dvoje u hotelu u Danilovgradu.

Javnosti do danas nije poznato kako se Upravni odbor 2014, u vrijeme kad je Bjelica postao predsjednik tog tijela, odredio prema tom revizorskom izvještaju. „Vijesti“ su u posjedu više računa, na osnovu kojih se zaključuje da je novac fakulteta korišten u privatne svrhe. Računi imaju faksimil Fakulteta za sport, a većina i Bjeličin potpis.

Čitulje, pomeni, kutija za alat, noćenja i dnevni boravci
Prema dokumentaciji do koje su „Vijesti“ došle, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je u periodu od marta do sredine septembra dnevnim novinama uplatio ukupno 385 eura za čitulje i pomene.

Čitulja je u jednom dnevnom listu plaćena 46 eura 6. marta, pomen 15 eura 24. marta, dok je u drugom mediju plaćen pomen od 36 eura 10. marta.

Prema dokumentaciji, sa računa fakulteta plaćeni su čitulje u dnevnim novinama i 6. septembra (110 eura), te 7. septembra 275 eura.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje kupio je 16. jula 2012 16 četinara, koji se koriste za živu ogradu, i to za 416 eura, te bodljikavu žicu za ogradu, vrijednu 113 eura (220 metara).

Bjeličin račun za mobilni telefon u decembru 2011. iznosio je 196 eura, a platio ga je fakultet.

Ta ustanova je trgovala i kutiju za alat, vrijednu 2,60 eura, lijek u apoteci od 5,56 eura, na pumpi u blizini Nikšića trgovani su grisini za 6,85 eura.

„Vijesti“ su u posjedu i računa iz jednog hotela u Danilovgradu, prema kojem je dnevni boravak za dvoje plaćen 25 eura, 6. jula 2012. U istom hotelu plaćeno je i noćenje od 29 eura, 20 dana kasnije – 29. jula.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button