OBJAVLJEN SNIMAK: Predsjednik Sudijske komisije FSCG “savjetuje” fudbalskog sudiju da “uhvati vezu” za napredovanje (VIDEO) - Volim Podgoricu

OBJAVLJEN SNIMAK: Predsjednik Sudijske komisije FSCG “savjetuje” fudbalskog sudiju da “uhvati vezu” za napredovanje (VIDEO)

"To znaju sve moje kolege sudije. Zašto ćute, to je neka druga priča... Nije malo primjera da su se ocjene rada sudije na terenu davale po  instrukcijama "prijatelja sa tribine" predsjednika, a karijere stopirane ili nezasluženo ubrzane po uputima Savićevića"

Fudbalski sudija Đorđije Ćalić tvrdi da je diskrimiisan kao profesionalac, te da se u FSCG “ne može napredovati” ukoliko ne postoji “veza” bez obzira na kvaliitet i rezutate rada.

“Povodom cjelokupnih dešavanja, od izborne skupstine FSCG do danas, osjećam potrebu da se i ja, kao fudbalski sudija,  obratim javnosti i iznesem činjenice i navode u vezi rada Sudijske komisije i generalno FSCG, a koje su se meni lično desile i koje su mi onemogućile dalji napredak u karijeri”, navodi on u dopisu VOP-u uz koji je priložio audio snimak koji dokazuje njegove tvrdnje.

Kako navodi, u sezoni 2016/17 bio je jedini aktivni sudija prve kategorije koji je sa liste perspektivnih sudija ispunjavao, tj. imao uslove za prelazak na Prvu ligu.

“Ličnom samovoljom predsjednika Sudijske komisije Radojice Kruščića, a na pravdi Boga, onemogućeno mi je dalje profesionalno napredovanje. Naime, na ljetnjem seminaru u Pljevljima 2017. godine, pristupio sam obaveznom Fitnes testu koji sam, na očigled svih prisutnih na stadionu položio. Istrčao sam u zadatom vremenu, prošao kroz cilj, nakon čega mi je bilo zdravstveno loše. Loše zbog iscrpljenosti, ali i zbog toga jer smo vrlo zahtjevan fizički Fitnes test obavljali po vrlo teškim vremenskim uslovima.

Komesar Kruščić je u toku noći, nakon Fitnes ispita,( a ni dan danas ne znam iz kojih razloga) donio odluku da mi ne prizna uspješno završen test, dajući mi objašnjenje: “Zamisli sviraš kraj utakmice i padneš”, na šta sam mu ja odgovorio – Zamisli maratonac trči maraton i prvi prodje kroz cilj i padne i ti mu oduzmeš prvo mjesto”, priča Ćalić.

Tek poslije seminara, kaže, nastaju problemi, i tada je shvatio onu narodnu poslovicu “da se šut s rogatim ne bode”.

“Bio sam pod konstantnim lošim tretmanom Kruščića  što me je primoralo na razgovor sa predsjednikom FSCG, gospodinom Dejanom Savićevićem. On mi je tada saopštio da lično sad ništa ne može da učini, jer je to stav Sudijske komisije. Nisam bio zadovoljan odgovorom predsjednika saveza jer su svi, a i ja tada, znali da su se radile razne nepravilnosti u svim segmentima, da su sudije napredovale i bile zaštićene, ako su imali zastitu, narodski rečeno “vezu”.

Ja sam tražio samo da se ispravi Kruščićeva greška, da mi se prizna istrčan Fitnes test. Savićević me je savjetovao da vidim to sa Kruščićem i da se to ispravi”, kaže Ćalić.

Poslije tog razgovora obavlja još par razgovara sa Kruščićem koji ga svaki put, kako tvrdii, prevario u obećanjima. To ga je natjeralo da njihov razgovor snimi da mu kasnije “dokaže da ga je varao”.

“U toku razgovora on mi otvoreno kaže da ne mogu dalje napredovati bez dobre “veze” i čak mi predlaže koga da angažujem, tj. da angažujem tadašnjeg potpredsjednika FSCG i člana Izvršnog odbora, Matijaševića, mog sugradjanina.

Zato javno postavljam pitanje Savićeviću i fudbalskoj javnosti, iako znam da neće odgovoriti, jer ni na jedno pitanje, aferu ne odgovaraju evo već više od pola godine – da li je jedini način za napredovanje u FSCG to da imaš dobru “vezu”?”, pita Ćalić.

Mnogo je, kaže, primjera da su loše sudije napredovale, a dobri zaustavljeni.

“To znaju sve moje kolege sudije. Zašto ćute, to je neka druga priča… Nije malo primjera da su se ocjene rada sudije na terenu davale po  instrukcijama “prijatelja sa tribine” predsjednika, a karijere stopirane ili nezasluženo ubrzane po uputima Savićevića. Smatram da sam svojim predanim radom i dobrim sudjenjem (na šta prije svega ukazuju moje veoma dobre ocjene kontrolora),zaslužio da napredujem, što mogu potvrditi i akteri utakmica koje sam sudio, a i moje kolege.

E, sad se vjerovatno neko pita zašto sam se tek sad sjetio i obratio javnosti?! Zato što sam umoran od nepravde, obmana i nade da će se nešto promijeniti, a sad sam sve više siguran da neće, sve dok je ovakav sastav na vrhu FSCG.”, zaključuje Ćalić.

V.M.

 

1 komentar

  1. I believe this is one of the most significant information for me. And i am satisfied studying your article. But wanna commentary on some basic things, The web site taste is wonderful, the articles is in point of fact excellent . Good activity, cheers.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com