Prezentovani investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Republike Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su zoom sastanak na kojem su prezentovani investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Tom prilikom, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je izrazio zadovoljstvo što se potencijali Glavnog grada sve više prepoznaju i podsjetio da je Podgorica, uprkos brojnim izazovima, naročito tokom prethodne godine, imala pozitivne rezultate. Zahvalio je na dosadašnjoj saradnji i istakao da vjeruje da će do kraja godine biti još zainteresovanih investitora koji će doprinijeti ukupnom socio-ekonomskom razvoju naše sredine.

Vuković je naglasio da je ovo još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika, što je od velikog značaja naročito u ovim vremenima, ali i da Podgorica dobije nove sadržaje. Naglasio je da Podgorica želi da tradicionalno dobri odnosi između Italije i Crne Gore, bude temelj za izgradnju još boljih ekonomskih odnosa.

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio je angažovanje Glavnog grada kada je u pitanju podsticaj razvoju biznis zajednice u Podgorici. On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU otišla najdalje.

Predsjednik „Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović  takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno inaglašavajući značaj Udruženja čiji je predstavnik, a koje broji oko 150.000 firmi sa preko pet miliona zaposlenih.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj je kroz prezentaciju o biznis zonama predstavio brojne povoljnosti i detalje u vezi sa Javnim pozivom za izbor korisnika biznis zona u Podgorici, te ukazao na povoljnosti i olakšice koje su od značaja za potencijalne investitore. 

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com