PROTEST U PODGORICI Pejak: 2.000 radnika će izgubiti posao, niko ne pita za njih, samo je važno da se prodaju vakcine (FOTO)

"Oni su znači nadljudi, oni ne moraju da poštuju, a mi kao stoka kojom će oni da upravljaju, moramo. Jesmo li mi goveda u štali koja će oni da vakciniši, a kad treba samo da prikolju", kazao je Pejak.  

Na protestu protiv kovid mjera koji je večeras održan na Trgu nezavisnosti u Podgorici, građani su potpisivali peticiju protiv antikovid mjera koje je donijela vlada, a koje diskriminišu građane koji nisu vakcinisani.

Na skupu se čulo da su donesene mjere “fašizam” i skandiranje “Dolje Vlada!”

Predsjednik Alternative, Vesko Pejak poručio je građanima da niko nema pravo da ih “takne” i da oni mogu “sa rukama u džepovima ući gdje god žele”.

“Je li u redu da vas ne puštaju u mega markete? Odlično, trgujte u malim radnjama!. Neće u banku da vas puste? Odlično, povucite depozite! Pa da vidite kako će da ih boli! Itekako! Neće neka institucija, market, da vas pusti? odlično. Kada ne budu stuizali prihodi u Vladu, vidjećemo ko će podnijeti ostavku”, kazao je Pejak.

On je rekao da će dvije hiljade radnika u ponedjeljak ostati bez posla.

“Niko ne pita šta je sa tim ljudima. Samo je važno da se prodaju vakcine kojima je, između ostalog, istekao rok”, kazao je Pejak.

“Niko ne smije da vas pita, ni da vas takne ka ulazite u prodavnicu. Ako neko stavi samo prst na vas, možete da tužite market u koji ulazite. Ako vam brane da uđete, vi ruke u džepove i uđite. Zovneter policiju i kažite da vas ne poštaju da koristitre svoja ustavna i građanska prava”; kazao je Pejak.

On je pitao ko je danas poštovao mjere u Beranama, misleći na svečanost ustoličenja episkopa Metodija.

“Oni su znači nadljudi, oni ne moraju da poštuju, a mi kao stoka kojom će oni da upravljaju, moramo. Jesmo li mi goveda u štali koja će oni da vakciniši, a kad treba samo da prikolju”, kazao je Pejak.

Jedan od organizatora protesta Nebojša Gajević je poručio da skup nije politički, te da su političari “prava pandemija”.

Poručio je da je sve veći broj uglednih ljudi uz njih, ljekara i advokata, a među prisutnima su i vakcinisani.

“Donesene mjere su fasizam, iako to niko neće javno da kaže”, kazao je Gajević.

Doktor Srđan Stamenković pozvao donosioce mjera na javno sučeljavanje, dr Nikola Fatić je pozvao da se rade obdukcije preminulih jer je to jedini način da se zna ko je preminuo od korona virusa.

V.M.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com