RESOR VESNE BRATIĆ: Ne obračunavamo se sa SNP-om, Lalošević je prekršio zakon

Iz resora Vesne Bratić oglasili su se saopštenjem vezanim za smjenu Vasilija Laloševića i rakciji SNP-a.

Saopštenje Ministarstva prosvjete povodom današnjih dešavanja prenosimo u cjelosti: 

JOKOVIĆ: Lalošević radio časno i pošteno, o tome sam razgovarao sa premijerom

Vanredni sastanak Vladimira Jokovića i Zdravka Krivokapića, odložen pres SNP-a

IZBORI I DALJE OPCIJA? Teško do dogovora, Joković zakazao pres danas u 11h, URA neće političku vladu

LALOŠEVIĆ: Inicijativa za moju smjenu je mućka, dogodila se dok sam bio u Sloveniji, podnijeću prijavu protiv Vesne Bratić

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta želi informisati javnost da odluka o smjeni dosadašnjeg v.d. direktora Uprave za sport i mlade, g-Laloševića, nije usmjerena prema Socijalistickoj narodnoj partiji. Gospodin Lalošević nije i ne može biti SNP u cjelosti. Ovo je bio jedan odgovaran čin državnog organa kakav  MPNKS jeste.

Naša namjera nije da se obračunamo sa bilo kojim političkim činiocem, ovo je bila samo reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca.

Zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava, a gospodin Lalošević se ogriješio o zakon.

Nakon promjena koje su nastupile  30. avgusta 2020. godine, obećali smo svim gradnjanima Crne Gore da ćemo poštovati i sprovoditi zakon u potpunosti, da nećemo, kako se to radilo decenijama unazad, zakon krojiti ni „po babu ni po stričevima“. Tog svog obećanja držaćemo se u potpunosti, bez obzira na političke implikacije i bez namjere da pravimo kompromise.

„Ko ne kažnjava prekršaj, taj zapovijeda da se on čini“ je pravilo kojeg se  držimo. Stoga, MNPKS  želi još jednom istaći da su informacije i podaci koje smo već dostavili na uvid javnosti istiniti, tačni i lako provjerljivi i da je MNPKS reagovalo isključivo na stručan i profesionalan način.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com