Ristu Jovanoviću ŠEST mjeseci zatvora - Volim Podgoricu

Ristu Jovanoviću ŠEST mjeseci zatvora

Sud u Prištini osudio je crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na šest mjeseci zatvora.

Jovanović je uhapšen prošlog mjeseca, tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu, zbog izazivanja razdora i netrpeljivosti. Za krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, kazna je do pet godina zatvora.

Sud može da uvaži i zamjenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 eura, sa čim se Jovanović složio.

Sud je u odluci naveo da je Jovanović imao namjeru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica, prenosi RTS.

Zbog toga ga sud, kako se navodi, osuđuje na šest mjeseci počevši od datuma izricanja presude.

Vrijeme provedeno u pritvoru biće mu uračunato.

Jovanoviću se zabranjuje ulazak na Kosovo u narednih pet godina.

Tužilac je u sudskom pretresu prije dva dana optužio Jovanovića “da je na Gazimestanu umišljajem podsticao i širio javno mržnju, razdor i netrpeljivost između etničkih i vjerskih grupa koje žive na Kosovu.

“Ubijte Ši***ra”, “Kosovo ćemo oprati krvlju”, “Kosovo je Srbija”, “Šip****ma će biti tijesno”, to je navodno Jovanović govorio na Gazimestanu, a tužilac je krivicom smatrao i to što je podizao tri prsta.

Jovanović je na suđenju rekao da se ne osjeća krivim i dodao da ne mrzi nijedan narod.

Suđenje Jovanoviću bilo je zakazano po hitnom postupku, a svjedoci odbrane i Jovanovića, nemarnošću sudske administracije, nisu dobili pozive za pojavljivanje, prenio je ranije portal RTS-a.

(RTS)

215 komentara

  1. Web gambling slot Indonesia pula sediakan game gam43bling slot terlengkap. Ada banyak sekali alterasi game gambling slot terbaik dari provider permainan slot yang dapat jadi opsi pemeran. Banyak provider permainan terbaik yang diadakan mulai dari pragmatic play, habenero, playtech, CQ9, Pgsoft, joker, spadaegaming serta sedang banyak lagi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com