Sindikat slobodnih radnika KCCG: Hvala Vladi za 250 eura, ali treba nam poseban kolektivni ugovor

Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Crne Gore pozdravio je odluku Vlade Crne Gore da novčano pomogne zdravstvene radnike koji direktno rade s kovid pacijentima u iznosu od 250 eura.

Ovo je, kako su naveli, prvi put od početka epidemije da su Vlada i resorno ministarstvo nagradili težak rad i zalaganje zdravstvenih radnika u ovolikom iznosu, koji iznosi više od polovine njihovih zarada.

Ipak,  naglašavaju da zaposlenima u KCCG treba poseban kolektivni ugovor nadaju se da će kroz pregovore s Ministarstvom zdravlja doći do njega- 

“Svjedoci smo medijskog nastupa jednog DPS-u bliskog sindikata iz KCCG koji je naprasno odustao od nekad zajedničkog proklamovanog cilja o izradi posebnog kolektivnog ugovora. Kao istinski predstavnici zaposlenih u Kliničkom centru, mi ne odustajemo i smatramo da KCCG kao jedina tercijarna zdravstvena ustanova u državi, zahtijeva poseban i specifičan tretman jer osim brojnosti zaposlenih – ona podnosi i najveći teret pružanja svih zdravstvenih usluga u čitavom sistemu zdravstva a time je i opterećenost zaposlenih u njoj i najveća”, navodi se u saopštenju Sindikata.

Sindikat slobodnih radnika KCCG ubrzo krenuti u prezentaciju i realizaciju svojih ciljeva kroz inkluzivni dijalog s menadžmentom KCCG i Ministarstvom zdravlja.

“Gdje će se na obostrano zadovoljstvo naći optimalno rješenje i zadovoljiti naša prava ali i interes i zaštita javnih finansija države, koje su ugrožene i skoro uništene katastrofalnom politikom bivše Vlade”, zaključuju u saopšenju. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button