“SRAM TE BILO, ABAZOVIĆU” Patriotsko komitski savez reagovao na izjavu u vezi događaja na Cetinju

Patriotsko-komitski savez Crne Gore ocjenjuje arogantnom i drskom izjavu potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, da je na Cetinju 5. septembra “pređena crvena linija”.

“Nije ni trepnuo dok je ovo izgovarao.Fascinira lažna samouvjerenost apostola nove vlasti koji pred javnošću nemaju ni trunke odgovornosti za izgovorenu riječ, bila ona lažna ili istinita. Tako i ova žalosna rečenica otkriva koliko je ova vlast u stvari uplašena i koliko ne zna šta da radi nakon pola života čekanja da preuzme palicu odlučivanja u državi!”, navodi se u saopštenju PKS.

Kako dodaju “arogantnom Abazoviću je akcija policije na Cetinju bila uspješna? Pucanje po golorukom narodu gumenim mecima, ispaljivanje suzavaca u ulaze zgrada, stotine prigovora upućenih građanskoj kontroli rada policije, opšti animozitet koji je policija izazvala kod svih nas-sve je to “uspješno”?”

“Majka koja je tijelom branila sina i svejedno dobila par metaka u tijelo, Abazoviću je “dobra poruka Crnoj Gori i regionu”? Čovjek koji grčevito stiska crnogorsku zastavu i govori “ubijte me” je “dobra poruka”? Žene koje sjede na asfaltu da tijelima brane svoju djecu i muževe-“odlična” je poruka regionu? Beba kojoj je suzavac upao u sobu i koju je majka panično dograbila u naručje, baš pokazuje “dobar rezultat rada policije”?”, smatraju u PKS.

“E pa sram te bilo Dritane Abazoviću! Sram te bilo naših suza i naše nemoći pred oružjem koje si uperio u građane Crne Gore, koji su nasuprot mecima, suzavcu, brutalnosti, imali samo svoje srce i ljubav prema domovini, koju nam niko, ali baš niko, nikada uzeti neće i koja ispade jača od sve sile koja se sručila toga dana na Cetinju.”

“Teško je kad čovjek laže sebe pa pokušava i druge; poruke koje konačno stižu ovih dana iz centara moći u Podgoricu, dokazuju koliko je bijedna i jadna ova jadovlast koja radi sve da potpuno uništi državu koja im je dala sve. Patriotsko komitskom savezu Crna Gora je sve i dok god smo tu i do kad vi budete tu, nećemo je dati. Shvatite, Crna Gora je “prvi udah i potonji”; tako je bilo i tako će biti!”, zaključuje PKS u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com