17. marta protestna vožnja autobuskih prevoznika u Podgorici - Volim Podgoricu

17. marta protestna vožnja autobuskih prevoznika u Podgorici

Crngorski atuobuski prevoznici suočeni sa teškom situacijom u kojoj su se našli zbog mjera protiv koronavirusa 17. marta će organizovati protestnu vožnju u Podgorici. Nezadovoljni su jer, kako kažu, i dalje čekaju prijem kod ministara Mladena BojanićaJakova Milatovića i Milojka Spajića, kako bi predočili njihove probleme.

 

“Suočeni sa teškom situacijom usled pandemije izazvane virusom COVID-19, kao i činjenicom da svaka mjera u borbi protiv te pošasti direktno utiče na autoprevoznike i autobuske stanice, te male pomoći i neadekvatnog odnosa”, saopšteno je na vanrednoj sjednici NVO “Klaster prevoza Crne Gore”.

U saopštenju navode, da će se prva protestna vožnja održati 17.03. u Podgorici sa početkom u 11:55 i održavaće se svakog narednog dana do ispunjenja zahtjeva. Prvi i osnovni zahtjev je prijem kod ministara BojanićaMilatovića i Spajića, kako bi iznijeli svoje zahtjeve i zajednički došli do kompromisa zarad spasa branše koja je od javnog značaja, a kako dodaju ujedno i žila kucavica crnogorskog turizma i privrede.

 

“Kao najugroženija branša, koja je prva zatvorena, 17.marta 2020. godine, do sada smo dobili malu pomoć. Samo minimalne bruto plate, od čega je većina mjeseci bila svega 50%. Ni na jedan poslati dopis nismo dobili odgovor, a izostao je i prijem kod resornih ministara. Zbog toga smo se odlučili na organizaciju protestnih vožnji, kako bi pokazali da i mi postojimo”, ističe PR Milan Stanović.

“I pored svih poteškoća, voljni su da spasu branšu koja broji preko 2.000 zaposlenih a vozi godišnje preko 4 miliona putnika i predstavlja neizostavan dio za funkcionisanje turizma, ekonomije i svih sfera društva”, zaključuje se u saopštenju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com