Abazović govorio u Međunarodnom finansijskom centru u Nur-Sultanu (AIFC)

Trebali bismo iskoristiti svoj vrlo veliki prirodni potencijal i geografski položaj. Crna Gora može biti jedan vrlo dobar most između Evropske unije i centralnog dijela Azije. Ideja koju sam podijelio sa vašim premijerom je organizovanje Ekonomskog foruma između poslovnih ljudi iz Crne Gore i Kazahstana što bi predstavljalo dobru priliku za razmjenu zajedničkih vizija“, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prilikom posjete Međunarodnom finansijskom centru (AIFC) u Nur-Sultanu.

Potpredsjednika Vlade Abazovića u AIFC ugostio je guverner AIFC Kairat Kelimbetov sa svojim saradnicima.

Abazović je naveo da su Crna Gora i Kazahstan dvije miroljubive zemlje koje uprkos velikim teritorijalnim razlikama, imaju dosta toga zajedničkog, ali i jako sličan mentalitet. Abazović je istakao značaj uspostavljanje direktne avio linije između Nur Sultana i Podgorice, naglasivši da je više nego siguran da je stvoren ogroman prostor za turizam i ekonomski razvoj Crne Gore u budućnosti.

Abazović je u Međunarodnom finansijskom centru Astana kazao da ovakav koncept želi da vidi u našoj zemlji, navodeći da se osjeća da postoji mnogo kompanija i stranih investitora koji su zainteresovani za biznis u Crnoj Gori.

,,Mislim da smo zemlja velikih mogućnosti koja u prošlosti nije iskoristila sve šanse, tako da za nas nema više opravdanja, moramo iskoristiti sve šanse. Zajedno možemo stvoriti bolje uslove za živote naših građana”, zaključio je potpredsjednik Abazović u svom obraćanju na AIFC u Nur-Sultanu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com