ABAZOVIĆ: Mir nema cijenu, tu smo da podržimo Ukrajinu - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ: Mir nema cijenu, tu smo da podržimo Ukrajinu

Svi jako cijene napore Crne Gore i drugih zemlja regiona da se solidarišu sa ukrajinskim narodom. Mi navijamo za to da se u dijalou pronađe rješenje, ali najvažnije je da se prekine sa ratnim aktivnostima, agresijom i ubijanjem civila, kazao je premijer Crne Gore Dritan Abazović za RTCG, nakon obilaska ukrajinskih gradova Borodjanka i Irpin, koji su bili pogođen ratnim razaranjima.

Abazović je rekao da su imali priliku da obiđu ratom razorene gradove i posvjedoče velikoj humanitarnoj katastrofi.

“Tragično je to što smo vidjeli i čuli, razorena je infarstruktura, a zaključak je jednostavan – treba da smo ponosni na građane Crne Gore što su izabrali mir. Mir nema cijenu, mir je sve što nam treba. Bez obzira na sve dileme i nedoumice koje imamo u društvu, najvažnije je da živimo u miru, to je najvažnija pretpostavka bilo čega”, kazao je premijer za RTCG.

Uoči sastanka sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, Abazović je kazao da su “tu da pruže podršku”.

“Dio onoga kako Crna Gora može da pomogne mi je prenio predsjednik Zelenski u telefonskom razgovoru, i ovo je dio pomoći. Oni su jako srećni što mogu da ugoste premijere, postoje konkretni upiti od Zelenskog, a sve njih Crna Gora može da isporuči, i to je da iskažemo političku podršku.”

Premijer Crne Gore najavio je za danas zajedničku izjavu, sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, prema instuitucijama Evropske unije za pomoć Ukrajini.

“Mislim da je to blizu da se usaglasi i neće biti problem ako Zelenski to bude zatražio od nas.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com