AMFILOHIJE: Đukanović propovjeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu

“Predsjednik Crne Gore propovjeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu”, poručio je danas Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije

On navodi da “bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve”.

Mitropolit je na praznik Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvu put unijeta na današnji dan u ovaj sveti hram, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru a nakon toga prerezao slavski kolač.

Kako je istakao, vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna te da “Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo” (Luča Mikrokozma):

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan.”

Pojasnio je da je satana nadahnuo i bezbožnike u Hristovo vrijeme da ubiju Isusa, ne shvatajući da On nije običan čovjek koji se ubija već nosilac vječnoga života, savršeni Bog. I sila koju nosi u sebe je vječna i neprolazna, ona je vaksrsla. I sila tog vaskrsenja je ugrađena u sveukupnu tvorevinu, u ljudsko biće, ugrađena je u Hrista raspetoga i vaskrsloga, i ona je ona na kojoj počiva sudbina ovoga svijeta i svega onoga na zemlji što se događa.

“Zato mi proslavljamo Hrista vaskrsloga, odričući se satane”, rekao je vladika i objasnio da se na Svetom krštenju upravo odričemo satane.

Mitropolit Amfilohije je podsjetio na riječi koje se izgovaraju na krštenju: – Odričeš li se satane i svih dela njegovih …? – Odričem se! – Jesi li se odrekao satane? – Pljuni na njega!

“To je ono što se nastavlja u Crkvi Božijoj kroz vjekove i danas, odricanje od satane i satanskih djela, pljuvanje na demonsku i odricanje od smrti i prolaznosti, i hođenje putem koji vodi u Život vječni i pijenje vode sa izvora života vječnoga.”

Naglasio je da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

“Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa.”

Dalje je istakao da predsjednik Milo Đukanović hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, “vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći, kako je rekao, putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

“Međutim, taj put koji vodi u život vječni i oni koji su putevoditelji toga puta od vremena mnogostradalnoga Jova preko svih proroka do Hrista Gospoda, koji je taj put istina i život, i svih svetih ljudi koji su se saraspinjali Hristu kroz vjekove, ali zato i bili svjedoci Njegovoga čudesnoga vaskrsenja, taj put je jedini pravi istinski put Crkve Božije – Crkve Hristove.”

Mitropolit Amfilohije je izrazio nadu da će doći vrijeme da se Sv. Petar Lovćenski Tajnovidac izvadi iz tamnice Franje Josifa i njegovoga kaplara, koji su, svako u svoje vrijeme, srušili crkvu na Lovćenu i oskrnavili kosti ovog Božijeg ugodnika.

“I danas u ovo naše vrijeme ovdje se nastavlja to djelo Franje Josifa i njegovoga kaplara. I taj put kojim su oni hodili se proglašava za put Crne Gore a to nije put već bespuće. To je satanski, demonski put koji razara i otuđuje ljude i narod od onoga puta koji vodi u život vječni. To je put smrti, put ništavila.”

Mitropolit je položio nadu u Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje, i ovih dana se ponovo zaklela, u te vrijednosti Franje Josifa i njegovoga kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život vječni, i napaja ljude životom i vodom vječnom.

“Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavle, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Danteta. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti.”

Još jednom je ponovio da Franja Josif, tiranin i nasilnik, i kaplar koji je nastavio njegovo djelo i razorio sveštenu Crkvu Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca i utamničio njegove mošti u onaj paganski mauzolej, nijesu evropske vrijednosti a da nažalost njima sada hodi Crna Gora.

“Istinska Crna Gora jeste ona Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca, čije mošti ovjde cjelivamo, i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca. Ta Crna Gora nije nikada išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni i svjedoči taj put i tu istinu, taj život i tu pravdu, čiji su svjedoci i naši divni svetitelji: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac. Neko bi njihovim molitvama Gospod i nas utvrdio da hodimo svetim Božijim putem, putem Crkve Božije – Hristovim putem, da hodimo tim putem sami sebi i jedni druge i sav život svoj Hristu Bogu predajući”, zaključio je Amfilohije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button