BEČIĆ ŠARANOVIĆU: Nema mjesta za toleranciju bilo kakvog oblika kriminala u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

BEČIĆ ŠARANOVIĆU: Nema mjesta za toleranciju bilo kakvog oblika kriminala u Crnoj Gori

Na današnjem sastanku Alekse Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore zaduženog za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove i Danila Šaranovića, ministra unutrašnjih poslova, utvrđeni su jasni prioriteti u vezi sa pripremom svih organizacionih jedinica za bespoštednu borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, objavljeno je na sajtu Vlade.

“Ovo je bitka koju ne samo da smo spremni voditi, već i bitka koju ćemo dobiti. Suočavamo se s izazovom koji zahtijeva ne samo hrabrost, već i beskompromisnu posvećenost naših institucija”, kazao je Bečić.

Bečić je dao jasne smjernice Ministarstvu unutrašnjih poslova: “Nema mjesta za toleranciju bilo kakvog oblika kriminala u Crnoj Gori. Naša zajednička poruka kriminalcima je nedvosmislena – vaše vrijeme je isteklo”.

“Učvršćujemo temelje našeg pravosudnog sistema, opremamo Upravu policije naprednom tehnologijom i stručnim kadrovima, te unaprjeđujemo uslove rada u svim organizacionim jedinicama. Unutrašnja kontrola i Odjeljenje za antikorupciju dobijaju sve neophodne resurse za sprovođenje rigoroznih istraga i postupaka, osiguravajući da svaki službenik radi u skladu s najvišim standardima integriteta”, istakao je Šaranović.

On ističe da građanima Crne Gore poručuju: “vaša sigurnost i dobrobit su naš najviši prioritet”.

“Ove mjere su korak ka stvaranju društva u kojem pravda prevladava, a zakon se jednako primjenjuje na sve”, naglasio je Šaranović.

“Vlada Crne Gore stoji čvrsto u svojoj posvećenosti da očisti naše ulice i institucije od kriminala i korupcije, jer zaštićenih pojedinaca i kriminalnih grupa biti neće. Nećemo se povući, nećemo odustati. Naša je obaveza da gradimo Crnu Goru koja je sigurna, pravedna, i gdje je svaki građanin zaštićen. Ovo je naša borba, i mi ćemo je dobiti, a od države niko neće biti jači, zaključio je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com