Vrhovnog državnog tužica biraće početkom decembra - Volim Podgoricu

Vrhovnog državnog tužica biraće početkom decembra

Demokratska Crne Gora glasaće početkom decembra da vrhovni državni tužilac u punom mandatu bude Milorad Miško Marković. To je saopštio poslanik Demokrata Duško Stjepović u emisiji “Okrugli sto” na Parlamentarnom kanalu, koja je na programu večeras od 20 sati.

Stjepović je najavio  da će Crna Gora početkom decembra dobiti vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu i nedostajuća tri člana Sudskog savjeta.

Obrazložio je i zbog čega je njihov predlog Marković:

“Zbog svega što jeste i što je radio, bio je beskompromisan, borio se protiv organizovanog kriminala i korupcije, odnosno da ovo društvo krene naprijed”, kazao je Stjepović.

Istakao je da evropski partneri od Crne Gore očekuju upravo “ovo što smo najavili da naše institicije ne budu okrnjene i nefunkcionalne, te da se sistem zaokruži”.

Poslanik Bošnjačke stranke Damir Gutić istakao je da su pravne reforme nužne i da je moguće da Crna Gora do 2028. godine završi pregovore o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Bogdan Božović, poslanik SNP-a, kazao je za Parlamentarni kanal da se tužilaštvu i sudstvu moraju obezbijediti najbolji uslovi za rad i da treba sagraditi Palatu pravde.

Advokat Zdravko Begović vjeruje da u Višem sudu imaju kapaciteta da se izbore sa izazovima, ali da su sudijama potrebni bolji uslovi za rad i veća podrška javnost.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com