Uhapešno šest osoba, dvojica napala policajce - Volim Podgoricu

Uhapešno šest osoba, dvojica napala policajce

Tokom jučerašnjeg dana, na planu suzbijanja kriminaliteta, na teritoriji Crne Gore registrovano je: šest krivičnih djela (krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, krivično djelo ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, krivično djelo teške krađe, dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG), što je za rezultat imalo oduzimanje oružja, pet osoba uhapšeno, jedna osoba po rješenju ODT-a je zadržano, podneseno je 16 krivičnih prijava i dva posebna izvještaja, saopšteno je iz policije.

“Službenici budvanske policije uhapsili su jednu osobu, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 376 KZ CG, kao i jedno lice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG”, kazali su iz policije.

U Tivtu je uhapšena jedna osoba za kojim je raspisana potraga od strane OB Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio KD nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz čl.220 KZ CG, nakon čega je predat OB Kotor, gdje će biti sproveden u ODT u Kotoru, na dalju nadležnost i postupanje.

“Tivatska policija uhapsila je jednu osobu iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG. Postupajući po naredbi nadležnog suda tivatska policija je izvršila pretrese stana i drugih protorija koje koristi ovo lice i tom prilikom je pronašla i oduzela 11,2 kg eksploziva i 238 komada detonatorskih kapisli. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden u ODT”, navode iz policije.

Policijski službenici OB Pljevlja uhapsili su jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinio KD teška krađa iz čl. 240 KZ CG, u vezi sa čl. 25 istog Zakonika.

“Imenovani je u noći zmeđu 15. i 16.11. izvršio provalnu krađu u STR Pliješ i iz unutrašnjosti objekta otuđio razne vrste cigareta u iznosu od 5.813,70 eura, kao i sitan novac u iznosu od oko 80,00 eura. Uz krivičnu prijavu sproveden je ODT u Pljevljima”, kazali su iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com