Biljani Pejović i Mirjani Paunović nagrada “Najžena 21 vijeka” - Volim Podgoricu

Biljani Pejović i Mirjani Paunović nagrada “Najžena 21 vijeka”

Nagrada “Najžena 21 vijeka” koja se dodjeljuje u cilju promovisanja umrežavanja preduzetnica i poslovnih žena na regionalnom nivou uručena je načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović i Mirjani Paunović iz Podgorice.

Biljana Pejović

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da su, danas u Bogradu, dodjeljene nagrade najuspješnijim ženama u oblasti biznisa, mode, elektronskih i štampanih medija, medicine, umjetnosti i drugih oblasti stvaralaštva. Događaj je, kako navode, organizovala agencija Airli Nivo koja bira najuspješnije, najpriznatije i najpoštovanije žene i dodjeljuje nagradu.

“Povodom afirmacije uspješnih žena i vidljivosti njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju žena, nagrada je uručena i načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović”, kaže se u saopštenju.

Pejović je, zahvalivši se na priznanju, istakla da je ova nagrada doprinos Crnoj Gori u sprovođenju politike rodne ravnopravnosti. Ona je kazala da je nacionalna politika Vlade Crne Gore u ovoj oblasti zasnovana na poštovanju ljudskih prava i ostvarivanju jednakih mogućnosti, zabrani diskriminacije, ekonomskom prosperitetu svih građana Crne Gore, ali i razvijanju dobrosusedskih odnosa u regionu.

Kada je riječ o razvijanju i integrisanju rodnih politika, Pejović je pojasnila da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u fokusu ima tri oblasti, odnosno unaprijeđenje političke participacije žena, razvoj ekonomskog preduzetništva i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Osim Pejović, za najusješniju preduzetnicu nagradu je dobila Mirjana Paunović, vlasnica PaMarka iz Podgorice.

2 komentara

  1. The guidelines you provided here are really useful. It was such an enjoyable surprise to have that awaiting me as i woke up this very day. They are constantly to the point and easy to understand. Thanks for your time for the innovative ideas you’ve shared above.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com