Biljani Pejović i Mirjani Paunović nagrada “Najžena 21 vijeka”

Nagrada “Najžena 21 vijeka” koja se dodjeljuje u cilju promovisanja umrežavanja preduzetnica i poslovnih žena na regionalnom nivou uručena je načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović i Mirjani Paunović iz Podgorice.

Biljana Pejović

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da su, danas u Bogradu, dodjeljene nagrade najuspješnijim ženama u oblasti biznisa, mode, elektronskih i štampanih medija, medicine, umjetnosti i drugih oblasti stvaralaštva. Događaj je, kako navode, organizovala agencija Airli Nivo koja bira najuspješnije, najpriznatije i najpoštovanije žene i dodjeljuje nagradu.

“Povodom afirmacije uspješnih žena i vidljivosti njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju žena, nagrada je uručena i načelnici Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljani Pejović”, kaže se u saopštenju.

Pejović je, zahvalivši se na priznanju, istakla da je ova nagrada doprinos Crnoj Gori u sprovođenju politike rodne ravnopravnosti. Ona je kazala da je nacionalna politika Vlade Crne Gore u ovoj oblasti zasnovana na poštovanju ljudskih prava i ostvarivanju jednakih mogućnosti, zabrani diskriminacije, ekonomskom prosperitetu svih građana Crne Gore, ali i razvijanju dobrosusedskih odnosa u regionu.

Kada je riječ o razvijanju i integrisanju rodnih politika, Pejović je pojasnila da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u fokusu ima tri oblasti, odnosno unaprijeđenje političke participacije žena, razvoj ekonomskog preduzetništva i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Osim Pejović, za najusješniju preduzetnicu nagradu je dobila Mirjana Paunović, vlasnica PaMarka iz Podgorice.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button