BOŠNJAK: I dalje mislim da bi imena sudija US trebalo izvlačiti; VUKOVIĆ: O intelektualcima se govori kao o brojevima - Volim Podgoricu

BOŠNJAK: I dalje mislim da bi imena sudija US trebalo izvlačiti; VUKOVIĆ: O intelektualcima se govori kao o brojevima

Poslanica Demokratskog fronta (DF) i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak, govoreći o aktuelnoj krizi,  je ocijenila da je došlo krajnje vrijeme “da izađemo iz haosa i nezaokruženih institucija sistema”.

Ona se osvrnula na model izbora sudija Ustavnog suda koji je predložila prethodne sedmice, a koji bi podrazumijevao izvlačenje četvoro sudija Ustavnog suda.

“Ja stojim iza modela koji sam iznijela”, kazala je Bošnjak gostujući na TVCG i naglasila da je predložila da se taj model porimijeni ukoliko se ne postogne dogovor.

Ona smatra da je to odblokirajući mehanizam i sistem koji postoji od vremena Antičke Grčke.

“Razlog zbog kojeg sam predložila ovaj model jeste politički haos i baš veliko nepovjerenje između povjerenje aktera. Ako bi sveli tu listu na neki broj, ja sam govorila o broju 12 koji bi bio maksimalan, da to bude jedna od solucija kao deblokirajući izlazni mehaniza”, kazala je Bošnjak.

Ona je ocjenila da narod “možda nije dočekao pravdu koju je očekivao”, i napomenula da je DF glasao na prethodnom zasijedanju za svo četvoro kandidata za sudije Ustavnog suda.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković kazala je da se Crna Gora nalazi u haosu.

“U našem društvenom životu nema nikakvog reda. Potreban je čarobnjak kako bi izašli iz ovog haosa”, smatra ona.

Vuković je kazala da je pravo čudo kako su se u Crnoj Gori “nesposobni ljudi nametnuli kao donosioci bitnih političkih odluka”.

“Ustavni sud je najvažnija institucija. Žao mi je što smo kandidate za sudije Ustavnog suda doveli u situaciju da sa njima razmišljamo kao o broju. Žao mi je što su političari doveli velike intelektualce u situaciju da o njima govorimo na ovaj način. Mi smo ukinuli autoritet koji bi trebalo da imaju, izloživši ih onim ispitivanjima koja su meni ličila na isleđivanje”, ocijenila je Vuković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com