Na pružnom prelazu kod Virpazara ne radi ni rampa ni signalizacija - Volim Podgoricu

Na pružnom prelazu kod Virpazara ne radi ni rampa ni signalizacija

Bezbjednost u saobraćaju nije ugrožena samo usljed posljedica nevremena. Naime, rampe na pružnim prelazima u našoj državi kojih, ili nema ili nijesu u funkciji, predstavljaju ozbiljan problem. Takav je slučaj i sa onom u Virpazaru, zbog čega je ozbiljno ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Pružni prelaz koji Virpazar spaja sa magistarlnim putem Bar – Podgorica jedna je od kritičnih tačaka na kojoj se nerijetko dešavaju saobraćajne nesreće.

“Samo isključenje sa magistrale predstavlja dodatan rizik za učesnike u saobraćaju na magistrali jer tu postoje nagla kočenja, vozila usporavaju i često ne daju pokazivač prvaca, ukoliko se ne drži rastojanje može da dođe do sudara i nalijetanja u istom smjeru vozila”, kazao je vještak tehničko/saobraćajne struke Igor Radojević.

Nema ni adekvatne zvučne i svjetlosne signalizacije, a rampa na pružnom prelazu ne radi.

“Postoji ozbiljan rizik da u nekim momentima da kada vozilo čeka uključenje na magistralu da bude na šinama u momentima nailaska voza onda kada treba da je rampa spuštena”, istakao je Radojević.

A rampa se ne spušta jer su uređaji koji je kontorlišu uz sam kolovoz pa često dolazi do mehaničkih oštećenja.

“Generacija tehonologije koja je ugrađena u taj putni prelaz je dovoljno zastarjela jer se više ne proizvodi, tako da smo u velikom problemu”, kazao je tehnički direktor Željezničke infrastrukture Vladimir Merdović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com