BRNABIĆ PRVI PUT OTVORENO O SVOJOJ ISTOPOLNOJ VEZI: Dijete nije moje na papiru, ali jeste u srcu (VIDEO) - Volim Podgoricu

BRNABIĆ PRVI PUT OTVORENO O SVOJOJ ISTOPOLNOJ VEZI: Dijete nije moje na papiru, ali jeste u srcu (VIDEO)

Tačno je da dijete nije moje na papiru, ali je moje u srcu. Kao da sam ga ja rodila. Za to ne treba bilo kakav zakon i zaista ne razumijem koje ja to povlastice imam, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u dokumentarnom filmu Adama Santovca “Ana je tu”, koji se emitovao na N1.

Negirajući svoje privilegije kao jedina autovana lezbejka u Srbiji koja otvoreno sa svojom partnerkom može da odgaja dijete, a bez da je išta učinila kako bi drugi LGBT parovi u Srbiji imali ista prava ili mogućnosti, premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju za pomenuti dokumentarni film, tvrdeći da „ne razumije koje povlastice ima“.

Premijerka tvrdi da nema veća prava od drugih građana i građanki Srbije, iako za razliku od ostatka pripadnika svoje zajednice koji gotovo svakodnevno trpe diskriminaciju zbog svoje seksualne orijentacije, Brnabić nema tih problema.

“Ne, nije istina. I ja sam čula da smo se vjenčale, ali to nije tačno. Mi smo u vezi više od 15 godina, ali nismo u braku”, rekla je Brnabić, demantujući navode o vjenčanju.

“Poslednje što bih ja uradila je da sebi dam veća prava od onih koje ima bilo koji građanin ili građanka Srbije. Nikada to ne bih učinila. To je suprotno svim mojim načelima, vjerujte, prije bih se ubila”, rekla je premijerka.

Ana Brnabić u otvorenoj je gej vezi sa svojom partnerkom Milicom Đurić, a zajedno i odgajaju sina Igora.

Dokumentarni film “Ana je tu”, koji se premijerno emitovao na televiziji N1, pogledajte u nastavku.

Dokumentarni film o Srbiji – državi bez gej prava sa otvoreno gej predsednicom Vlade. U ekskluzivnom intervjuu Ana Brnabić prvi put odgovara na pitanja koja kopkaju LGBT zajednicu.

Jesu li očekivanja LGBT zajednice bila nerealna?

Šta predsjednica Vlade Srbije misli o Zakonu o istopolnim zajednicama?

Na koji način je Ana Brnabić doprinijela položaju LGBT ljudi i da li je to dovoljno?

Da li predsjednica Vlade Srbije sa partnerkom i djetetom živi povlašćeni život?

Pogledajte dokumentarni film Adama Santovca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com