CAREVIĆ: Mjere daju rezultate, predložiću da Budva još 15 dana bude zaključana

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević predložiće da Budva i u narednih 15 dana bude zaključana kako bi se broj zaraženih koronavirusom još smanjio, a grad izašao iz crvene zone.

Ministarstvo zdravlja je  24. februara ističe dvonedjeljni lokdaun koji je uvelo , a na tome je insistirao budvanski Tim za zaštitu i spasavanje na čijem je čelu Carević.

 
Carević je naglasio je da će opštinski Tim predložiti da se mjere koje su na snazi produže još najmanje dvije sedmice.
 
“Jer već daju rezultat. Velika je opasnost , znate da turistička sezona počinje za mjesec dana, da grad bude u crvenoj zoni. Koji će to turista da dođe ako budemo u crvenoj zoni. Ne smijemo ni da pomislimo da će i ova sezona biti loša ili da izostane. Razumijem sve, svi smo u istom problemu, ali sada kada u gradu nema turista, bolje da produžimo mjere još dvije nedjelje i smognemo snage. Znam da nije lako, ali to je neophodno kako bi zarazu sveli na najmanju moguću mjeru i da krenemo u turističku sezonu puni optimizma”, naglasio je Carević i dodao da kako je krenula vakcinacija posebno na tržištima sa kojih u Budvu dolazi najviše turista- Srbija, zemlje regiona, Rusija….
 
“Molim sve građane da razumiju, znam da je teško, ali treba da uradimo sve što je do nas kako se ne bi ponovile greške od prošle godine kada nije bilo sezone”, zaključio je Carević.  
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button