CSA konferencija događaj 2020. godine na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije - Volim Podgoricu

CSA konferencija događaj 2020. godine na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije

Na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije (International Olimpic Academy Participants Association IOAPA), u vrhu liste najavljenih međunarodnih događaja za 2020. godinu, našlo se i XVII izdanje međunarodne naučne konferencije u oblasti sporta Crnogorske sportske akademije, koja se održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020. godine.

Predsjedavajući CSA konferencije prof. dr Duško Bjelica navodi da IOAPA predstavlja organizaciju koja vjeruje u olimpizam i podstiče međunarodno i multikulturalno zajedništvo učesnika alumnista, pružajući resurse za olakšavanje olimpijskog obrazovanja i podršku olimpizmu širom svijeta.

„CSA konferencija se našla i u vrhu liste događaja Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS), za 2020. godinu što ukazuje na prepoznatljivost konferencije i njenog značaja na evropskom i svjetskom nivou, kazao je Bjelica.

Crnogorska sportska akademija organizuje ovu konferenciju u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

Prijavljivanje radova za konferenciju, koja tradicionalno okuplja naučnike iz cijelog svijeta, već je počelo i otvoreno je do 15. februara 2020. godine.

Svi prihvaćeni i prezentirani abstrakti (usmeni ili u prezentaciji) biće objavljeni u crnogorskom časopisu o sportskoj nauci i medicini Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, renomiranom časopisu koji izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com