DANILOVIĆ: Nama je neophodna normalna i naša država, ne građanska, nacionalna i sekularna

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, naveo je da “građanska država” ne znači ništa.

” Da se razumijemo.  To je floskula grantovaca, NVO koje pod tim podrazumijevaju neki “nagrađujući” i poželjni oblik države za koji se “isplati” boriti. Najprije, radi se o ne tako nepoznatoj novotariji globalističkog i modijalističkog pokreta na čijem čelu su “vlasnici svijeta” namjereni da uspostave super-državu, dakako svoju i građansku?

Nama je, međutim, neophodna “normalna i naša država” – ni građanska, ni nacionalna, ni sekularna, ni teokratska. Samo, dakle, država, uređena po ustavnim  slobodama, pravima i obavezama, koje se međusobno ograničavaju- istakao je Danilović.
Nama je, međutim, neophodna “normalna i naša država” – ni građanska, ni nacionalna, ni sekularna, ni teokratska. Samo, dakle, država, uređena po ustavnim  slobodama, pravima i obavezama, koje se međusobno ograničavaju” istakao je Danilović.

Poručuje:

“Mi valjda hoćemo građansko društvo, a to podrazumijeva ne samo prava nego i obaveze. Građansko društvo ne znači  degradaciju tradicije, potiranje nacionalnih i kulturoloških identiteta, samoukidanje razlika i, na kraju, obavezno i  glavačko upadanje u bućkuriš ničega, do neprepoznatljivosti”.

” Građansko društvo nije pandam državi, nacionalnoj ili anacionalnoj – mada ove druge za sada nema, niti je bilo. Ono  je nužni izraz slobode, svijesti i samosvijesti pojedinaca,  način na koji suveren-građanin vodi neprekidnu borbu sa onim što je stvorio, način življenja kojim se neprekidno pomjeraju okviri slobode kako država ne bi “udavila” vlastitu djecu, odnosno, građane koji su istovremeno i njeni brižni roditelji.

Otpor navodno građanskoj, a suštinski globalističkoj težnji nekontrolisanog kapitala da sve stavi u šalterski poredak i svede na nivo bankomata, obaveza je slobodnog čovjeka i zadatak svakog, na slobodi volje, uspostavljenog kolektiviteta- naveo je Danilović.

Kako je dodao, i ne radi se o ratu s vjetrenjačama, o borbi protiv teorije zavjere, nego o savjesnom otporu “teoriji namjere” koja se svakodnevno pretvara u praksis uzimajući nam dio po dio najdragocjenije slobode.

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com