KNEŽEVIĆ: Uvjeren sam da ćemo u narednih 15 dana smijeniti Mila Đukanovića - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Uvjeren sam da ćemo u narednih 15 dana smijeniti Mila Đukanovića

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da su na neustavno djelovanje Mila Đukanovića mogli da odgovore jedino ustavnim mehanizmima, a to je da sa 41 potpisom poslanika zatraže njegovo razrješenje i raspisivanje prijevremnih predsjedničkih izbora.

Uvjeren je da će u narednih 15 dana uspjeti u ovoj namjeri, jer su poslanici spremni za to, i jer je to jedini način da se izađe iz institucionalne krize.

Kako je kazao, to može da uradi predsjednica Skupštine Danijela Đurović, s obzirom da se Đukanović nalazi u posljednjoj godini mandata.

“U ovom trenutku većina od 41 poslanika štiti i Ustav i institucije sistema, jer je Đukanović od jedne protokolarne uloge pokušao da raspusti Skupštinu i da organizuje izbore po njegovim pravilima”, kaže Knežević gostujući na TV Prva.

Kazao je da Ustavni sud u ovom trenutku ne postoji, jer nema kvorum za odlučivanje, ali i kada su ga imali o određenim aktima se odlučivalo i nakon 10 godina.

“U ovom trenutku sve je jasno, ukoliko dođe do razrješenja Đukanovića predsjednica Skupštine preuzima sve njegove ingerencije i nadležnosti, a to znači da ona odmah treba da raspiše prijevremene predsjedničke izbore, ali i da izabere mandatara Miodraga Lekića. Ne postojanje Ustavnog suda u ovom trenutku je pravna praznina, koja se jedino može tumačiti logički, da je Skupština jedina nadležna da upravlja državom”, poručio je Knežević.

Istakao je i da je manevarski prostor Đukanovića sužen, ušao je u posljednju godinu predsjedničkog mandata.

“Umjesto da se drži svojih nadležnosti pokušava da drži snagu DPS-u pred predstojeće lokalne izbore”, kaže on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com